Снимка: БулфотоНе приемам обвинението, че Има такъв народ носи вина

...
Снимка: БулфотоНе приемам обвинението, че Има такъв народ носи вина
Коментари Харесай

Зайкова: Не приемам обвинението, че ИТН носи вина за краткия живот на 45-ото НС

Снимка: Булфото

" Не одобрявам обвиняването, че " ИТН " носи виновност за късия живот на 45-ото Народно заседание ". Това съобщи пред БНР Мика Зайкова от партията на Слави Трифонов.

„ Когато няма съгласие и всеки е против всеки, по този начин се получава. Не бях добра орисница на 45-ия парламент, за жалост ”, сподели Зайкова, която откри Народното събрание като най-възрастния народен представител в него.

„ Още първоначално ние казахме, че не можем да вършим колаборации с партиите на статуквото, а за ГЕРБ изобщо не става въпрос. Г-н Слави Трифонов сподели, че няма да контактуваме с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ”, добави тя.

По думите на Зайкова Има Такъв Народ са отказали да сформират държавно управление дружно с другите партии на митинга, тъй като е имало заплаха да бъдат подвластни от партиите на статукво.

Мика Зайкова беше безапелационна, че Движение за права и свободи са провалили второто четене на плана за преизчисляване на пенсиите и изясни: „ Ние от Има Такъв Народ гласувахме до един „ за ”. В нашата стратегия е заложено преизчисляване на пенсиите през 5 години ".

Депутатката изясни, че от икономическия екип на Има Такъв Народ са съгласували с управлението на партията преизчисление на пенсиите, което ще приготвят.

„ Има Такъв Народ е млада и съвременна партия. Наше решение е да не се явяваме на платените предизборни диспути. Не мислете, че някой ни разпорежда ”, прецизира Зайкова.

Според нея не е задоволително това, че никой от държавното управление на ГЕРБ в оставка не се е явил да изясни на хората за какво цените на тока и парното порастват с „ големи проценти ”.

Комисията за проверка на ръководството през последните 10 години Зайкова дефинира като " доста потребна ", само че посочи, че в този момент е значимо какво ще направи прокуратурата.

„ Има слепване и това не го споделяме ние, това го споделя Европа. Корупцията е най-големият камшик за една страна, която е с разрастваща се стопанска система. Милиарди евро минаха отсам по разнообразни стратегии, само че бяха ограбени или неефективно употребявани. България е единствената страна, която не оказа помощ непосредствено на бизнеса в пандемията ”, уточни депутатът от „ ИТН ”.

Зайкова дефинира " несполучлив " паралела сред появяването на ГЕРБ на Бойко Борисов преди 12 години и появяването на партията на Слави Трифонов в този момент.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР