Снимка: БулфотоНе бях на конгреса на БФС. Можеше да имам

...
Снимка: БулфотоНе бях на конгреса на БФС. Можеше да имам
Коментари Харесай

Димитър Пенев: Честитих победата на Боби Михайлов чрез шофьора Жоро. Трябваше да отстъпи на Бербатов

Снимка: Булфото

" Не бях на конгреса на БФС. Можеше да имам една покана за конгреса, защото съм бил във футбола и спорта ". Това съобщи пред Българска национална телевизия именитият треньор и футболист Димитър Пенев.

" Не съм бил в различен поминък. По български стават такива случаи, освен в спорта, а в други профили. Трябва да питате тях кой е не запомнил. Бях безпристрастен, тъй като нямах покана. Нямам пристрасти нито към Михайлов, нито към Бербатов. И с двамата съм работил. В един отрасъл сме. Не взех отношение, само че си имам мое мнение. Все отново би трябвало да има някакви промени в нашия футбол, тъй като виждат всички българи. Преди години фигурирахме доста, само че последните години имаме леко футболно буксувани. Имаме много експерти и престижи, които могат да начертаят да излезем от тази конюнктура. Трябва да се съблюдават доста правила както от страна на клубовете и на тези, които ръководят. Късно е да споделяме кой е отговорен. Това е доста мощно " отговорни ". Трябва да се прави в придвижване. Едно съпоставяне със съседите, с това, което сме били преди години. Борислав Михайлов считам, че можеше да отстъпи, можеше другото потомство да поеме управлението, тъй като въпреки всичко доста неща, нови промени в спорта, освен във футбола. От едната страна можеше да има лека смяна, само че знаете, че всеки един началник упоритостите са огромни. Бързо става поддръжката. Феновете и управителните хора на клубовете са в едно неразбираемо отношение по какъв начин ще се поддържа своя клуб, дълго време са разправиите. Тук облагата от публицистите, тъй като имат материал ", сподели Пенев, написа " Топспорт ".

Той отговори и на нападките за пазаруване и пласиране на гласове:

" Не би трябвало да цитираме " пазаруване ". Има магазини, от които може да купуваме. Не мога да ви кажа за какво Димитър Бербатов не съумя. Той сподели спортна храброст. Има го материала, само че го няма опита. Доскоро той бе деен футболист. Може би трябваше да му се даде малко задатък и в придвижване бързо се дават оценки. Познавам добре и Мартин, и Стилян. Те са били при мен. Добри футболисти бяха. Съвети не би трябвало да се желаят. След като аплайваш за такива постове би трябвало да имаш сигурност в себе си. Честитих успеха на Боби Михайлов посредством водача Жоро. След победа би трябвало да се честити. Това е обикновено. Театърът е приключил, само че футболът би трябвало да продължи. Боби би трябвало да промени някои неточности, които ги имаше ", сподели Пенев.

Той разяснява и тематиката с многото чужденци в българските тимове и съответно в ЦСКА. " Преценката е на управлението на даден клуб и те да преценят. Те да уважат настояването на старши треньора. Това са клубни неща, тъй като президентите на клубовете дават парите. Те са лицето, бащата и майката ", сподели Пенев.

" ЦСКА постоянно си е в моята глава и сърце. Много пъти сме ставали първенци. Ако пропуснем едната година. Дай боже тази година. Има заряд, имат материал, с цел да станат, само че има материал да се преработи. Важното е да вземат точки ", добави още българският треньор номер 1 на 20-ти век.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР