Снимка: БулфотоНай-ранната дата за нови избори е средата на юли.

...
Снимка: БулфотоНай-ранната дата за нови избори е средата на юли.
Коментари Харесай

Тома Биков, ГЕРБ: Най-ранната дата за нови избори е средата на юли

Снимка: Булфото

" Най-ранната дата за нови избори е средата на юли. След това не е ясно какво ще стане. До тогава обаче, в случай че няма парламент и постоянно държавно управление, няма да има никакви стопански и обществени ограничения и никаква организация на туристическия сезон ". Това съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

" За разлика от системата " Ти броиш ", ЦИК към този момент са подготвени с изборния резултат и доколкото виждам никой не го оспорва. Предизвикателствата пред обществото остават ", споделя още той, представен от " Евроком ".

" В най-краткосрочен проект това са здравната рецесия и икономическите последици от нея. Икономическите и обществените ограничения, които актуалното държавно управление предприе са до юни. Следващото държавно управление би трябвало да одобри нови. Освен това, новият парламент би трябвало да одобри актуализация на бюджета. Паралелно би трябвало да се ръководи здравната рецесия и организацията на здравната система. Това са единствено първите провокации пред новия кабинет.

По време на акцията ИТН, Демократична България, Изправи се мутри вън и Българска социалистическа партия обещаваха, че ще смъкват ГЕРБ от власт. Днес могат да го създадат. До момента не съм чул нито един от техните представители да разисква икономическите и здравните провокации. Те разискват дали да вървят още един път на избори. Цяла акция, те обясняваха, че на площада са били едно цяло, а в този момент се оказа, че не били.

Не съм чул даже нечиста сделка за възможен претендент за министър-председател, да не приказваме за министър на финансите.

От водачите на тези партии не съм чул даже мнение, каква би трябвало да бъде формулата на новото ръководство - експертно, програмно или политическо. Чувам предизборни лозунги и бурни разисквания дали водачът на втората политическа мощ Станислав Трифонов е чалгар или музиката му има стойност. Все едно не сме в рецесия, а в дискотека.

Президентът, който другояче доста приказва, не е споделил и дума по тематиката какво чака от този избирателен резултат. Признава ли го или не го признава? Ако той не желае да приказва с ГЕРБ, то най-малко е задължен да приказва с съперниците на ГЕРБ и да поеме отговорност за следизборното им събиране и коалиране. Ако те не са в положение да образуват общо ръководство, то дано да се върви на избори, само че да е ясно кой носи отговорността за хаоса, който ще последва.

След няколко дни актуалното държавно управление ще бъде в оставка и дотогава би трябвало да бъде пределно ясно какво ще се случи най-малко в границите на идващите два месеца. Какви са проектите на Христо Иванов, Станислав Трифонов, Мая Манолова и Корнелия Нинова за идващите два месеца? Не запитвам за хипотетичното и нереално " разглобяване на модела " и останалите лакардии, а за това, по кое време стартират договарянията за нов кабинет и какви са съответните оферти за параметрите на бъдещото ръководство съгласно другите договарящи. Какви са параметрите на техния патрон Румен Радев?

Нали всички имат стратегии, хрумвания и специалисти? Тук въобще не слагам стратегически въпроси, като договарянията със Северна Македония, Зелената договорка и даже Плана за възобновяване на Европейски Съюз. Питам за идващите два месеца.

Отговорите на всички тези въпроси сигурно не се съдържат в клишетата " Ще разграждаме модела " и " Няма да крадем ". Защото е време да кажете не какво няма да вършиме, а какво ще вършиме ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР