Снимка БулфотоНавсякъде, където имаме информация за фалшив щат, ще направим

...
Снимка БулфотоНавсякъде, където имаме информация за фалшив щат, ще направим
Коментари Харесай

Здравният министър пуска тежка гилотина, удря по...

Снимка Булфото

„ Навсякъде, където имаме информация за подправен щат, ще създадем инспекции ". Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. По отношение на белоградчишката болница той акцентира, че ще бъде направена инспекция от Изпълнителна организация „ Медицински одит " и в случай че се установяват нарушавания, ще последват съответните санкции, написа " Стандарт ".

Здравният министър посочи, че при осъществени инспекции, в това число и в държавните лечебни заведения, на някои места е открито, че личният състав, който би трябвало да е разполагаем, не е на работното си място.

Министър Ананиев разяснява, че при правенето на отчета за финансовото положение на държавните лечебни заведения, са оценени потребности от здравни действия и грижи във всяка от 28-те области в страната. На тази база Министерството на здравеопазването ще предложи на общините разновидности за преструктуриране на техните лечебни заведения. „ Това може да бъде единствено наше предложение, а самото осъществяване на усъвършенстването би трябвало да стане с решение на съответните общински препоръки. Има и сносно работещи лечебни заведения, само че има и такива, които могат да бъдат трансформирани в ДКЦ-та с избран брой кревати ", посочи още Кирил Ананиев.

Министърът на опазването на здравето конкретизира: „ По една специфична разпоредба ние можем да подкрепяме за избран вид активност общинските лечебни заведения със сумата от 6 млн. лева, в подтекста обаче на преструктурирането на самите лечебни заведения. "

Ананиев разяснява и медицинските стандарти, като акцентира, че в някои от тях има условия, неотговарящи на настоящото положение на системата. Ето за какво всички стандарти ще бъдат разисквани с Българския лекарски съюз по време на договарянията за НРД.

По отношение броят на медицински сестри в страната, министърът съобщи: „ Това, което можем да създадем, е да предложим на МОН да усили приема за медицински сестри. Можем да създадем нужната организация за повишение квалификацията и преквалификацията на експертите по здравни грижи ". Въпросът за повишение заплатите на медицинските сестри не е единствено от компетенциите на министъра на опазването на здравето, а би трябвало да се прегледа взаимно със синдикати и работодатели, защото те са най-важният фактор за образуването приходите на личния състав в лечебните заведения, стана ясно още от думите на министъра. Следващата седмица следва среща с представители на Българската асоциация на експертите по здравни грижи.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР