Снимка БулфотоНа първо място, тази среща с Ердоган е съвместна

...
Снимка БулфотоНа първо място, тази среща с Ердоган е съвместна
Коментари Харесай

Захариева: Шегата с Борисов за руското гражданство е нелепа

Снимка Булфото

" На първо място, тази среща с Ердоган е взаимна самодейност на българският министър председател, Туск и Юнкер. В случая смятам, че фактът, че България съумява да провежда такова събитие, е огромен триумф за външната политика. " Това сподели Екатерина Захариева в студиото на " Сутрешния блок " по bTV.

" Въпросите, които Румен Радев сложи са доста значими. На тази среща ще има опция да бъдат разисквани всички тези въпроси. Всяко едно наше деяние се знае в президентството. Винаги осведомяваме за всяко наше деяние. Когато Туск и Юнкер оповестиха пубхлично срещата, президентът Радев научи и се следва да се провежда срещата. Ако президентът има предпочитание да се види с Ердоган, това ще се реализира. Искам да продължим положителната връзка с президентската институция ", изясни още тя.

Вчера президентът Румен Радев разгласи, че не е бил поканен на срещата с Ердоган и изясни, че " няма да се натрапва там, където не е мечтан ".

" Любопитно е, че се сеща за това. Трбява да има реакция на подобаващото равнище. Не считам, че български министър би трябвало да дава отговор на представител. Приемете това за отговор. Според мен е решила да се пошегува, само че много неуместно. Ако приемем, че офанзива за България бяха изявленията й за кирилицата и спасяването на българските евреи, приемете го по този начин. Това е нелепа смешка ", разяснява Захариева. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР