снимка; БулфотоМного родители ме сезират и се тревожат за новата

...
снимка; БулфотоМного родители ме сезират и се тревожат за новата
Коментари Харесай

Омбудсманът: PCR тестовете трябва да бъдат поемани от Здравната каса или от държавата

снимка; Булфото

" Много родители ме сезират и се тревожат за новата образователна година, би трябвало да знаем какви ограничения подхваща МОН за сигурността на учениците. Според мен още не е ясно по какъв начин ще стартира образователната година, само че положително развиване би било да стартира присъствено ".С тези думи стартира присъединяване си в предаването  " Денят онлайн с Наделина Анева "  омбудсманът на Република България Диана Ковачева.

" Когато се върнат в класните стаи те би трябвало да са на 1,5 м разстояние, има ли подготвеност при инфектирано дете да преминат всички в отдалечено образование. МОН направи ли си разбор на мощните и слабите страни на образованието? Възникна въпросът какво вършим с цифровата беднотия и изключване. Учителите подготвени ли са? ", попита тя.

" Не съм срещу отдалеченото образование. Просто няма задоволително явен разбор.  Моята рекомендация е да има повече бистрота при вземането на решения ", добави Ковачева. 

" Трудно можем да чакаме от всички деца да носят непрекъснато маски и да не се пипат, въпрос на говорене е в фамилиите и в учебно заведение. Родителите също бяхме включени в електронното образование ", изясни гостът. 

" Намаляването на годините за бакалавър от 4 на 3 година – още веднъж вкарваме нещо преди да сме подготвени. Ситуацията не може да бъде опрощение нещо да мине сред капките и да не бъде разисквано. Абсолютно недопустимо е да не се позволяват хора без тест. Няма по какъв начин да желаеме хората да си заплащат тестванията, би трябвало някак да бъдат поемани от Здравната каса или страната. Не може хора да заразяват по улиците, единствено тъй като не могат да си разрешат тест. Въпросът е не толкоз кой се изследва, а кой ще поеме разноските по тестванията. ", показа тя.

 

Канал 3

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР