Снимка: БулфотоМерките в България няма да се втвървяват, защото в

...
Снимка: БулфотоМерките в България няма да се втвървяват, защото в
Коментари Харесай

Мутафчийски ще води брифингите на щаба. Почват всеки четвъртък

Снимка: Булфото

" Мерките в България няма да се втвървяват, тъй като сега обстановката с ковид не изисква това ", съобщи здравният министър Костадин Ангелов, написа " Хората би трябвало да са спокойни, тъй като България е на 26-о място по развиване на инфекцията от общо 29 страни в Европейска икономическа общност, в случай, че преди бяхме на второ ", добави той в телевизионно изявление. Ангелов изясни, че брифингите на НОЩ, които се връщат от тази седмица по разпореждане на кабинета, ще се организират всеки четвъртък от 10 или 10:30 часа.

" Брифингите на щаба се връщат, с цел да получават българите точна и вярна информация, а не спекулации ", увери министърът. Пресконференциите ще бъдат водени от него и проф. Венцислав Мутафчийски, съгласно уговорките им. Здравният министър бе безапелационен, че няма да се затварят учебни заведения през октомври.

" Становището на специалистите в здравното министерство във връзка с капиталовия проект за апарати за продажба на медикаменти е, че това може да се направи, само че единствено за медикаменти, които не се отпускат с рецепта. Това са главно обезболяващи и температуропонижаващи лекарства ", разяснява още здравният министър. 

" Самият капиталов план в неговата целокупност има цели да сътвори нови работни места, да развие подобен бизнес на наша територия, само че продажбата на лекарства не може да бъде синхронизирано с нашето законодателство. Нещо повече - тук имаше един намек от сътрудниците, че има някакъв вид неяснота. Промени в закона не са правени в интерес на този проект. Идеята на този план е разкриването на работни места. В последна сметка компанията е изтеглила своя план поради мнението на здравното министерство ", уточни министърът. Той добави, че Министерски съвет анулира решението си за утвърждение на плана, след което той е бил отдръпнат.

" Машини за медикаменти без рецепта има по света, само че те са сложени в някои обществени институции ", добави той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР