Снимка БулфотоИма много хора, на които държавата и политиците в

...
Снимка БулфотоИма много хора, на които държавата и политиците в
Коментари Харесай

БСП: Голяма част от хората с увреждания няма да дочакат следващия парламент и падането на Бойко Борисов

Снимка Булфото

„ Има доста хора, на които страната и политиците в България са задължени. Но хората с увреждания са сигурно най-онеправданите и измъчени от „ системата ”. Тях „ системата ги убива ” в най-директния смисъл. Тук няма място за хиперболи. ” Това разгласи депутатът от „ Българска социалистическа партия за България ” Антон Кутев от името на парламентарната си група, написа Флагман.бг.

„ Хората с увреждания в България и техните родственици демонстрират ежедневния подвиг на изчезналото бъдеще и безизходицата ”, изясни Кутев и изкоментира: „ Именно по тази причина най-малкото, което политическият хайлайф на България трябваше да направи през вчерашния ден, беше да чуе гласа им, да вникне в проблемите, които слагат и да откри вероятните решения в този момент. Защото ужасната статистика демонстрира, че сериозна част от хората с увреждания няма да дочакат идващия парламент. За част от тях светът ще свърши, преди да падне Бойко Борисов. Именно по тази причина, господа от болшинството, вие през днешния ден носите отговорността за техните болки и живот. ”

От „ Българска социалистическа партия за България ” желаеха още веднъж оставката на зам.-председателя на Народното събрание Емил Христов въпреки неговите оправдания по мотив недопуснатите в Народното събрание протестиращи.

Антон Кутев изясни, че Христов и ГЕРБ носят виновността за това, а не защитата на Народното събрание.

Депутати от най-голямата партия дадоха отговор на нападките с брифинг в Народното събрание.

Светлана Ангелова от ГЕРБ изясни, че са подхванати съществени ограничения за решение на проблемите за хората с увреждания. 43% били увеличени разноските за тях за бюджетната 2018 година

Две работни групи в общественото министерство подготвяли ограничения за интеграция на лицата с увреждания, както и нов закон за обществените услуги.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и Даниела Дариткова също акцентираха какво се прави по въпроса. От ръководещата партия упрекнаха Българска социалистическа партия, че спекулират на гърба на хората с увреждания и техните родственици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР