СНИМКА: БУЛФОТОЕдна позиция, която ни беше изключително важна, защото ние

...
СНИМКА: БУЛФОТОЕдна позиция, която ни беше изключително важна, защото ние
Коментари Харесай

Йотова: Още януари Кирил Петков е обещал бърза и безпрепятствена позиция за ветото над РСМ

СНИМКА: " БУЛФОТО "

" Една позиция, която ни беше извънредно значима, тъй като ние нямахме на своя страна европейските си сътрудници. Имахме една огромна доза недоумение, имахме доста пропуснати месеци, с цел да разбираем българската позиция и в този първи миг освен, че не ги е подлагал на критика, президентът подаде ръка на новото държавно управление, с цел да може при първото си посещаване Кирил Петков да отиде със мощната българска позиция в РСМ - това не е ли помощ?! Още тогава той беше заречен на нашите европейски сътрудници бърза и безпрепятствена позиция на България за приемането на нашата западна съседка, макар националния интерес на страната и напълно отговорно мога да го заявя. " Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред Българска национална телевизия.

Тя напомни за траялия повече от 5 часа Консултативен съвет при президента Румен Радев, където е била препотвърдена българската позиция за присъединението на РСМ към Европейски Съюз.

Според нея Кирил Петков си търси причини за какво е паднало неговото държавно управление.

" Като че ли за тези 7 месеца този ритъм не се оправда. Още в първите месеци държавното управление като че ли потегли в една друга посока да предрешава нещата, да няма задоволително социална полемика, да няма вземане предвид с желанията на хората, получи се и доста бързо спор сред институциите и всичко това естествено докара до тези запаси ", разяснява Йотова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР