СНИМКА: БУЛФОТОБоряна Калейн спечели сребърен медал на финала на лента

...
СНИМКА: БУЛФОТОБоряна Калейн спечели сребърен медал на финала на лента
Коментари Харесай

УСПЕХ: Боряна Калейн спечели сребърен медал на финала на лента на Световните игри в САЩ

СНИМКА: " БУЛФОТО "

Боряна Калейн завоюва сребърен орден на финала на лента в шампионата по художествена гимнастика на Световните игри в Бирмингам (САЩ), съобщи Българска телеграфна агенция.

Българката, която през вчерашния ден стана шампионка на обръч, изигра чудесно композицията си с лента и с оценка от 32.650 точки взе среброто.

Шампионка стана Даря Атаманов от Израел с 32.750 точки, а трета се подреди Виктория Оноприенко (Украйна) с 31.750 точки.

Калейн позволи неточност на финала на бухалки и остана четвърта на уреда с 31.350 точки, а втората българка Ева Брезалиева зае петото място с 30.600 точки.

Първа на бухалки е италианката София Рафаели с 33.050 точки, пред Даря Атаманов с 32.650 и Екатерина Веденеева (Словения) с 32.200 точки.

Боряна Калейн има и пето място на финала на топка през вчерашния ден, откакто също направи неточност и това я лиши от орден.

Калейн получи най-висока оценка в квалификациите на лента - 32.700 а Брезалиева имаше много грешки и остана 16-а с 27.500. В пресявките на бухалки българките бяха надлежно трета и четвърта с 31.800 и 31.300 точки.

Този огромен състезателен конгрес е генерална подготовка за Световното състезание в София от 14 до 18 септември. Световните игри са за спортове или дисциплини, които не намират място в Олимпийската стратегия, по тази причина няма многобой, а единствено квалификации и финали на обособените уреди.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР