Снимка Булфото, архивЗадържаният Николай Банев е разполагал с телефон в

...
Снимка Булфото, архивЗадържаният Николай Банев е разполагал с телефон в
Коментари Харесай

Банев подготвял хибридна война срещу България, обяви прокуратурата

Снимка Булфото, списък

Задържаният Николай Банев е разполагал с телефон в килията, какъвто не му се поставя, по който се е свързал с съветски лобисти и е подготвял хибридна война против България и медийна офанзива против прокуратурата, заяви през днешния ден пред Би Ти Ви зам. основният прокурор и началник на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Апаратът бил открит в кутия от сок.

Гешев разгласи, че експертиза на телефона още не е направена, само че в детайли описа по какъв начин през него са водени диалози за основаване на евразийска национална партия, която да пази непознати ползи в България. Банев дискутирал и да изиска политическо леговище в Русия за себе си, жена си и децата си.

Сред другите дискутирани тематики съгласно Гешев били отбрана от съветски юристи през европейски съд и медийна акция в Русия в отбрана на Банев.

Пред мен не стои въпросът дали да ставам основен прокурор. Важно е да си свърша работата, сподели Гешев в отговор на въпрос. Както е известно, Сотир Цацаров ще е отпред на прокуратурата до края на тази година, а като съществени кандидати за неговия пост се сочат Иван Гешев и ръководителят на антикорупционната комисия Плавен Георгиев.

Попитан коя ще е идната акция на прокуратурата, Гешев разгласи, че няма по какъв начин да отговори, само че бил споделил на сътрудниците си, че ще е тежко и мъчно, ще бъдат оплювани, само че ще е забавно.

Коментирайки обиските в адвокатски адвокатски фирми, свързани с Цветан Василев, Гешев сподели, че недосегаеми хора за прокуратурата в България няма. Той добави, че против един от юристите на някогашния банкер - Лазар Карадалиев е повдигнато трето обвиняване, за водач на незаконна група за пране на пари.

Гешев сподели, че към този момент са открити данни, че тя е употребила посредничеството на офшорни компании на съветски олигарх, който е в санкционния лист на Съединени американски щати и Европейски Съюз. " Първото обвиняване против Карадалиев е за проведена група за акцизни артикули без бандерол, второто е за делото КТБ и това е третото обвиняване, за което има мярка за неотклонение 20 000 лева ", заключи той.

Заместник основният прокурор сподели, че чака скоро и Димитър Желязков – Очите да бъде върнат в България. Вече турски съд бил дал единодушие за екстрадиция. " След това би трябвало да позволи и министърът на правораздаването и най-после да подпише и президентът Ердоган. Но не мога да му дам напън, както се споделя по български ", сподели още Гешев.

Коментирайки карцерът на Десислава Иванчева, зам.-главният прокурор разгласи, че има медийна фиксация върху този случай и всичко се трансферира върху прокуратурата.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР