Снимка Булфото, архивЮлий Павлов, директор на Центъра за анализи и

...
Снимка Булфото, архивЮлий Павлов, директор на Центъра за анализи и
Коментари Харесай

Директор на Центъра за анализи и маркетинг: „Продължаваме промяната“ ще държи ключа към съставянето на следващото правителство

Снимка Булфото, списък

Юлий Павлов, шеф на Центъра за разбори и маркетинг сподели в изявление за БГНЕС: „ Определено „ Продължаваме промяната “ ще държи ключа към съставянето на идващото държавно управление. Ако са втора политическа мощ, те ще получат мандат ex lege, откакто първата се провали. Ако не са втора, все една коя ще бъдат, аз считам, че президентът ще разпореди третия мандат на тях. От тях ще зависи “. 

Според него ролята на някои от кандидат-президентите на тези избори, които ще се проведат 2 в 1 дружно с предварителния парламентарен избор, е да притеглят повече гласове за партийната листа със същия номер на бюлетината.

„ Мустафа Карадайъ (кандидатът на ДПС) ще прави това. Какво ще прави да вземем за пример проф. Анастас Герджиков (издигнат от предприемчив комитет, подсилен от ФЕРБ-СДС), по какъв начин ще притегля гласове за ГЕРБ? Той ще направи битката по-трудно, по-интересна, само че той не може да помогне на ГЕРБ. За тях това обаче е имиджова кандидатура.

ГЕРБ не се стремят толкоз да вдигнат броя на депутатските си места, сега никой няма да поддържа тяхно държавно управление, те са в карантина. Кандидатурата на проф. Герджиков обаче е имиджова, тя е с посока по-нататъшно развиване на партията. Те споделят: „ Някои ни назовават мутри, само че вижте, ние имаме доста интелектуалци зад нас “.

ЦАМ огласи най-нови планирани данни за изборите 2 в 1, разликата е нестопяема!

За „ Демократична България “ обаче и тази логичност не е доста ясна, тъй като Лозан Панов ще вземе по-малко гласове от обединяването. Логиката сочеше Христо Иванов или Радан Кънев, които се употребяват с по-голям престиж от партията, те да бъдат претендент за президент и да изтеглят листите. Защо избраха този ход, аз нямам отговор “, разяснява още анализаторът.

„ Досега в България постоянно е имало балотаж. Не сме имали президент, определен още на първи тур. Винаги на балотажа е печелил този претендент, който е водил след първия тур. Второто азбучно състояние е от разпоредбите за изборни акции и технологии.

Не ми е прочут случай, нито в българската, нито в международната история, в който претендент, появил се месец и нещо преди изборите, ей по този начин, с щракане на пръсти да победи настоящ президент с доста висок % на утвърждение. За да се наложи един претендент, изключително в случай че противникът му е доста прочут, би трябвало да мине време.

Практиката в целия свят е еднопосочна. В Съединени американски щати една година преди изборите претендентите са ясни, стартират да текат първичните избори. В Европа също, вземете Франция, Макрон ще се кандидатира за нов мандат и го е споделил от дълго време. Почти сигурен е неговият противник на втори тур Марин Льо Пен “, разяснява още Юлий Павлов.

„ През последните години партиите у нас срамят ли се от своите претенденти? Защо ги крият и ги изваждат в последния миг? Нямам отговор на този въпрос “, добави той.

Юлий Павлов разяснява и решението на Движение за права и свободи да издигне собствен партиен претендент за президент за първи път в своята 30-годишна история – водачът Мустафа Карадайъ. „ Движение за права и свободи в прочут смисъл бяха провокирани от Румен Радев. Те трябваше да реагират по някакъв метод и това е техният отговор “, счита той.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР