Снимка Булфото, архивВремето застудява в опасни параметри. От Националния оперативен

...
Снимка Булфото, архивВремето застудява в опасни параметри. От Националния оперативен
Коментари Харесай

Оранжев код за обилни валежи и виелици на 27 януари

Снимка Булфото, списък

Времето става студено в рискови параметри. От Националния действен център на ГДПБЗН-МВР осведомят, че за 27.01.2021 година е оповестено предизвестие от втора степен (оранжев код) за обилни превалявания от сняг със сумарни количества - сред 20 и 30 л/кв.м  и мощен север-северозападен вятър за 9 области в страната – Ямбол, Сливен, Бургас, Търговище, Шумен, Разград, Варна, Добрич и Силистра и първа степен (жълт код) за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Хасково и Кърджали, където количества на снеговалежа ще са към 15 л/кв.м., в обособени региони до 20 л/кв.м.

Това оповестиха от Национално съдружие на общините в Република България.
 
В горецитираните области тук-там преваляванията ще са обилни по количество и на всички места ще са съпроводени с сдържан и мощен север-северозападен вятър. Ще има виелици и навявания. След обяд дъждът ще отслабва. 

От ГДПБЗН-МВР са дадени спомагателни инструкции до РДПБЗН-МВР, за повишение на готовността при пораждане на изключителни обстановки и са известени за метеорологичната прогноза шефовете на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в засегнатите области.

Времето ще остане студено и на следващия ден, като на доста места в страната ще вали сняг, които тук-там в Централна и Източна България ще са значителни. В източната част от страната ще има условия за виелици, навявания и забележителна снежна завивка.

С сдържан, в източните и планински региони до мощен северен вятър, ще продължи да нахлува леден въздух. Минималните температури на множеството места в страната ще са от минус 5 до 0 градуса, оптималните – до 2-3 градуса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР