Снимка Булфото, архивВече е ясно в колко секции в чужбина

...
Снимка Булфото, архивВече е ясно в колко секции в чужбина
Коментари Харесай

МВнР: В 300 секции от 570 зад границата ще се гласува с машина

Снимка Булфото, списък

Вече е ясно в какъв брой секции в чужбина ще има машинно гласоподаване. Сънародниците ни в 67 страни ще могат да упражнят правото си на глас.
В към 300 секции от общо 570 зад границата ще се гласоподава с машина на вота на 11 юли. С последните промени в изборните правила във всички секции с над 300 гласоподаватели освен у нас, само че и в чужбина - хартиената бюлетина няма да се употребява. По данни на външно министерство, което има задачата да провежда изборите зад граница, все още сънародниците ни в 67 страни ще могат да гласоподават за идващото Народно заседание.

 „ 24 са страните, в които чакаме да имаме машинен избор към днешна дата. Призовавам българските жители, които могат да подават да го вършат оптимално интензивно. Пред нас стои предизвикването да изчакаме решението на ЦИК, което ще дефинира реда и метода за доставка на машините. Ние имаме подготвеност с нашите запаси да осъществим всяко едно решение на ЦИК, в това число и в случай че бъдем ангажирани с доставките на тези машини ”, съобщи  Калин Анастасов, основен секретар на Министерство на външните работи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР