Снимка: Булфото, архивВ Държавен вестник е обнародвано решението на Централната

...
Снимка: Булфото, архивВ Държавен вестник е обнародвано решението на Централната
Коментари Харесай

Държавен вестник обнародва резултатите от изборите

Снимка: Булфото, списък

В Държавен вестник е обнародвано решението на Централната изборна комисия от 14 юли за оповестяване резултатите от гласуването и разпределението на мандатите в 46-то Народно заседание.

С публикуването на формалното решение на уеб страницата на ЦИК с окончателните резултати са ясни и броят мандати, които партиите получават, оповестява " Евроком ".

Когато претендент е определен в два многомандатни изборни региона, той е задължен в еднодневен период от узнаването документално да съобщи в ЦИК в коя листа желае да остане определен. До неделя комисията би трябвало да разгласи и имената на определените народни представители. Това е и срокът, който политическите обединения имат, с цел да отстранен плакатите от улици и билбордове.

Партия " ИТН " ще има 65 депутати, а ГЕРБ - Съюз на демократичните сили - 63. Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " ще бъде от 36-ма народни представители, на " Демократична България " - от 34-ма, на Движение за права и свободи – от 29, на " Изправи се! Мутри вън! " - от 13.

Броят на действителните гласове с маркиран избор в квадратчето „ Не поддържам никого “ е 35 201. Няма определени самостоятелни претенденти. 4% преграда за влизане в Народното събрание е 109 266,8 гласа.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР