Снимка: Булфото, архивУчастник в протестите край Благоевград вчера е бил

...
Снимка: Булфото, архивУчастник в протестите край Благоевград вчера е бил
Коментари Харесай

Протестиращ в Благоевград твърди, че е удрян и заплашван от полицай

Снимка: Булфото, списък

Участник в митингите край Благоевград през вчерашния ден е бил удрян и заплашван от служители на реда, откакто е бил спрян за „ рутинна инспекция “ от пътна полиция на път към дома си. Това твърди в своя обява локалното електронно издание „ Благоевград нюз “, представено от zaistinata.com.

По-рано денем младежът на име Николай Кутанов бе сниман по време на митингите да пита охраняващите служители на реда, какво значи за тях България и

биха ли дали живота си за нея?

Към 20.30 ч., нощес, протестиращи затвориха за близо час основен път Е-79 при Кресна, поради което се образуваха километрични опашки. По-рано денем Кутанов е взел участие и в опита за затваряне на кръговото кръстовище на път Е-79 при Благоевград, на разклона за Автомагистрала „ Струма “.

На път за Благоевград,

на неосветено място при град Симитли, 

колата, в която е пътувал Кутанов е била бе спряна за инспекция от Пътна полиция. Екип на изданието, който пътувал в същата посока, спрял наоколо до проверяваната кола и направил опит, да стигне до автомобила на Кутанов и спътника му.

Пътят им обаче бил препречен от микробус,

от който слезли униформени чиновници на полицията. Сред  тях е бил и служителят на реда, на който Николай Кутанов е сниман да задава въпроси.

Репортер на „ Благоевград нюз “ твърди, че му е било казано, че не може да отиде до колата на проверяваните, както и че става дума за рутинна инспекция. Микробусът с служителите на реда е тръгнал от мястото 5 минути по-късно.

По-късно Кутанов е разказал, че е

бил застрашен от служителя на реда,

с който беседва в клипа, че ще има проблеми, а различен негов сътрудник го предиздвикал да слезе от автомобила, след което бил ударен в региона на корема.

Спътникът на Николай Кутанов схванал какво се случва, откакто чул от служителя на реда от Пътна полиция думите:

„ Недейте! Не по този начин! “,

адресирани към сътрудниците му, които били към Кутанов.

Днес Николай Кутанов е подал тъжба за полицейска принуда и произвол в Районната дирекция на вътрешните работи в Благоевград.

„ Хората, по тази причина се опасяват, да излязат на митинг,

споделя той. А сякаш, живеем в демократична страна! Никго не съм обидил или нагрубил, не разбирам държанието на служителите на реда, само че и няма да се примиря “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР