Снимка: Булфото, архивТурция се оттегли окончателно от Истанбулската конвенция. Това

...
Снимка: Булфото, архивТурция се оттегли окончателно от Истанбулската конвенция. Това
Коментари Харесай

Турция се оттегли окончателно от Истанбулската конвенция

Снимка: Булфото, списък

Турция се отдръпна дефинитивно от Истанбулската спогодба. Това съобщи президентът на страната Реджеп Таип Ердоган след апели от Европа отдръпването да бъде преосмислено.

В Турция имаше митинги, само че Ердоган упорства, че Истанбулската спогодба не работи. Властта в Турция твърди, че главната цел на конвенцията - да ограничи насилието против дамите - не е реализирана. Имало и злоупотреби с разпоредбите, въведени от интернационалното съглашение. Противниците на отдръпването споделят, че цитираните от властта данни и претекстове са манипулирани и служат за опрощение за отдръпването. 

" Взехме нашето решение. Излизаме от конвенцията тъкмо по този начин, както я подписахме. Няма какво повече да се рови към това. Вече известихме Съвета на Европа. Въпросът е завършен ”, сподели Ердоган.

" В последните години, откогато започнаха да нападат Истанбулската спогодба, настроенията в Турция се трансформираха. Властта стартира да приказва против дамите и всички насилници на дами бяха окуражени. Убийствата на дами стават от ден на ден, откогато започнаха опитите им да отстранен конвенцията ”, съобщи студентката Ебру Батур.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР