Снимка Булфото, архивТревожни данни за броя на тежките катастрофи, в

...
Снимка Булфото, архивТревожни данни за броя на тежките катастрофи, в
Коментари Харесай

Експерти: Увеличават се тежките катастрофи с деца

Снимка Булфото, списък

Тревожни данни за броя на тежките произшествия, в които вземат участие и деца. За първите 7 месеца на 2020 година 6 деца са починали на пътя, а близо 500 са съществено ранените. За да се промени тази наклонност, образованието на най-малките по пътна сигурност в учебно заведение от тази година ще е по-различно.

 
Децата от 1-ви " А " едвам от три дни са в клас, само че към този момент познават главните правила на пътя. Причината е, че от тази година им преподават освен в клас, само че и на открито, пред огромни табели с главните знаци, които е добре да знаят.
 
" Всеки финален час от деня учителките заделят по пет минути да приказват с децата за това по какъв начин да се движат по пътищата, за заплахите, които крият транспортните средства, по какъв начин да се защищават и надлежно ги водят при таблата, с цел да ги прегледат ", сподели шефът на 22-ро СЕУ " Георги С. Раковски " Елена Кърпачева в ефира на Нова ТВ.
 
Обучението ще се организира под формата на съревнование по двойки за това кой знае повече. Целта е децата да се трансфорат в коректив за родителите си.
 
22-ро учебно заведение е първото в страната, което е оборудвано с такива табели. " Децата не би трябвало да одобряват това като досадните последни 5 минути. Трябва да го одобряват като нещо обикновено и доста належащо ", показва още Елена Кърпачева.
 
Целта е скоро да се оборудват всички учебни заведения в страната. " Тези табла съдържат главните групи. Надяваме се, че всеки ден децата, минавайки около тях, в последна сметка до края на годината ще запомнят най-малко един или два от тези пътни знаци ", споделя Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.
 
До този миг са закупени близо 3000 табели. " Кампанията започва в началото в София. До края на месеца би трябвало да се конфигурират в цялата страна ", съобщи доктор Милен Марков от Държавната организация за сигурност на придвижването.
 
Разработва се и игра в интернет, която ще разрешава на децата да попадат виртуално в действителни обстановки на пътя. По този метод ще им е още по-забавно, до момента в който учат разпоредбите за придвижване.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР