Снимка Булфото, архивТестваха системата за ранно предупреждаване и оповестяване на

...
Снимка Булфото, архивТестваха системата за ранно предупреждаване и оповестяване на
Коментари Харесай

Тестваха сирените за ранно предупреждение

Снимка Булфото, списък

Тестваха системата за ранно предупреждаване и обявяване на популацията посредством лъчение на националните сигнали за паника и завършек на паниката и съпътстваща гласова информация, написа

Тестът се организира в построените в градовете Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Русе, Смолян, София, Враца и в обитаемоте места в 30 - километровата зона към АЕЦ „ Козлодуй “ Стара Загора и Гълъбово, където е построена сиренната система, както и на интегрираните местни системи за обявяване.

Целта на тренировката е инспекция на техническото положение на националната система и образование на популацията в осъществяване на чл.37, ал.2 от Наредбата за изискванията и реда за действие на Националната система за ранно предизвестие и обявяване на органите на изпълнителната власт и популацията при бедствия и за обявяване при въздушна заплаха и се случа два пъти годишно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР