Снимка: Булфото, архивСваленият от длъжност от съда кмет на Благоевград

...
Снимка: Булфото, архивСваленият от длъжност от съда кмет на Благоевград
Коментари Харесай

Сваленият кмет на Благоевград: Ще се кандидатирам отново

Снимка: Булфото, списък

Сваленият от служба от съда кмет на Благоевград Румен Томов разгласи, че ще се кандидатира още веднъж за поста.

Както е известно, Върховният административен съд дефинитивно удостовери решението на Общинската изборна комисия за предварително преустановяване на пълномощията му. Самият Томов съобщи, че сега работата на общината е блокирана, съобщи БНР. 

Томов съобщи, че е сюрпризиран от решението на съда и беше безапелационен, че не е нарушил закона, защото е направил нужното за изтриване на едноличната си компания и себе си като неин притежател: 

" Решението не е съобразено със мненията на Конституционния съд по отношение на моя проблем, в което мнение се споделя, че нормата не е императивна. В решението на Върховен административен съд се цитира, че нормата е императивна, което е извънредно необичайно ".

Румен Томов призна, че не е имал време даже да издаде заповед на някой от заместниците си да придвижва и разписва документите в общината:

" Те не са упълномощени, защото аз не съм на тази служба. Това ще докара до избрани земетресения в околните дни. В момента деловодството е спряло ".

В края на идната седмица Общинският съвет на Благоевград ще избере краткотраен кмет до провеждането на частични избори, които президентът би трябвало да насрочи, откакто бъде известен от ЦИК. Румен Томов още веднъж ще бъде претендент за поста:

" Отиваме на избори. Аз, надлежно, ще се кандидатирам още веднъж ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР