Снимка Булфото, архивСофия е далеч от морето, но за да

...
Снимка Булфото, архивСофия е далеч от морето, но за да
Коментари Харесай

СДВР показа СНИМКА, която може да спаси живота на хиляди българи!

Снимка Булфото, списък

София е надалеч от морето, само че с цел да завърши сполучливо почивката ни би трябвало да съблюдаваме няколко съществени правила. Това обявиха от Столична дирекция на вътрешните работи Столична Полиция.

От там разгласиха много забавен материал, който може да избави живота на десетки, а несъмнено и стотици българи.
``
реклама
„ Много значимо предписание за сполучливата ви отмора на море е да не влизате в морето тук-там, където няма спасители, или когато има възбрана за къпане “, пишат от Столична дирекция на вътрешните работи.

Ето какви други препоръки дават служителите на реда, с цел да имаме сполучлива и безвредна отмора: 

Основни знамена  
ЧЕРВЕН ФЛАГ - Забранено е да се влиза във водата. Дори в случай че морето в това място ви наподобява безшумно и умерено, не трябва да мислите, че флагът е бил подложен тук по простъпка или по нелепа опция. Поставя се при мощно неспокойствие или при мъртво неспокойствие, когато рискът от удавяне е огромен. 

ЖЪЛТ ФЛАГ / ОРАНЖЕВО ЗНАМЕ -Тези флагове свидетелстват, че плажът е отчасти затворен и плуването не се предлага.Възможно е да влезете във водата, само че заради огромните талази спасителите имат право да не пускат туристите във водата. Не влизайте във водата с надуваеми възглавнички, дюшеци или топки.

ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ -Плуването е разрешено

Мъртвите течения  се образуват до брега. Тоест, дори водата да ви е до кръста, а още по-лошо, в случай че е до гърди, течението може да ви подхване и да ви завлече във вътрешността в морето.

Какво да вършим , в случай че попаднем на мъртво неспокойствие? Без значение дали сте мощен или слаб плувец, доста е значимо да не се борите с течението, което не е добра концепция. По-безопасно е да се отпуснете на повърхността на водата, защото в противоположен случай тялото застава перпендикулярно надолу и течението го носи по-бързо. Когато легнете на повърхността на водата, по-голямата мощ на течението " минава " под вас.

Излиза се настрана от течението , задачата е не всеки път да излезем на мястото, където сме влезнали, значимото е хората да излязат от това течение, с цел да могат да го преодолеят. Не изпадайте в суматоха, тъй като в такива случаи човек работи преждевременно и не мисли разумно. Няма потребност да плувате с всичка мощ срещу течението, губейки своите запаси от сила. Трябва да се плува не към брега, а встрани, редом на плажа. Ако течението е тясно (до 5 метра), вие доста бързо ще излезете от него. 



В доста от случаите удавниците са консумирали алкохол преди да влязат в морето. Когато човек влезе в морето след приложимост на алкохол,мъртвото неспокойствие раздвижва тялото във всички направления и налягането в стомаха става по-голямо, след което в множеството случай следва повръщане, което удавя индивида.

Водноспасителната работа (ВСС) към Българския Червен кръст ви предлага някой обикновени правила: 

Научете се да плувате – това е най-хубавата профилактика против удавяне;

Къпането и плуването да става единствено в охранявани водоеми и да се съблюдават напътствията на спасителите и флаговата сигнализация;

Не би трябвало да се влиза във водата най-малко час и половина-два след хранене или след приложимост на алкохол или опиати;

Хората, които не са уверени в плувните си възможностти, не би трябвало да се предоверяват на надуваеми предмети;

Децата не би трябвало да се оставят без контрол;

Дъвченето на дъвка при плуване и къпане е извънредно рисков навик;

Ако се съобразяваме с тези правила, доста ще понижим риска и ще избегнем нежеланите произшествия по време на къпане, плуване или игра във водата “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР