Снимка Булфото, архивСледващото Народно събрание трябва да положи максимални усилия

...
Снимка Булфото, архивСледващото Народно събрание трябва да положи максимални усилия
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Няма да е добре за България дългосрочно служебно управление

Снимка Булфото, списък

Следващото Народно заседание би трябвало да постави оптимални старания за сформиране на държавно управление, не е добре страната да бъде ръководена до края на годината от длъжностен кабинет, защото следва да се взема решение тежък проблем с актуализацията на бюджета.

Това разяснява депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев.

Като най-големия очертаващ се проблем пред неналичието на излъчено от Народното събрание държавно управление той уточни невъзможността за актуализация на бюджета. Според Мирчев такава ще бъде нужна, с цел да може да се реши и въпросът за преизчисляването на пенсиите. Затова той прикани хората да гласоподават за партиите, които могат да трансформират страната към по-добро.

„ Актуализацията на бюджета е задача, при която ще би трябвало да се разпределят милиарди, а също и да се търси решение за намирането им “, сподели Мирчев в предаването на „ Седмицата “ на „ Дарик “.

„ Следващото болшинство не би трябвало да е анти-ГЕРБ, а да покаже, че може да ръководи страната. Искаме мандат, само че ни би трябвало по-голяма поддръжка. С 27 депутати можем да сме единствено добра съпротива “, добави той.

Мирчев съобщи, че „ Демократична България “ е била 100% „ за “ преизчисляването на пенсиите, само че посочи, че такива въпроси не е редно да се вземат решение в толкоз къси периоди без ясна вероятност от кое място ще се вземат парите. 

„ Ако предният парламент си беше приключил работата, преизчисляването трябваше да е влезнало от дълго време в действие. Въпреки че времето беше малко и не е редно въпрос за 1.5 - 2 милиарда лева да се взема решение за дни, съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов направи по този начин, в това число и на председателски съвет, че този закон да мине. Незнам за какво не се случи “, добави той.

„ Демократична България “ излиза от 45-ото Народно заседание с осъществяване на поръчките, които беше направила. Коалицията внесе множеството си законопроекти в границите на 9-те действителни работни дни, в това число за закриването на профилирания съд и прокуратура. Мирчев акцентира, че е импортиран и план за анулацията на противоречивата разпоредба за касовите апарати Н-18, макар че този въпрос е подценяван. „ Надявам се да бъде оценено добре. Ще се веселя хората да са видели, че сме били откровени. Можем при по-голяма поддръжка за „ Демократична България “ да обещаем забележима смяна в България. С дейностите си досега го потвърждаваме “, сподели той.

Ивайло Мирчев се надява на изменена настройка на Народното събрание след идните избори, само че не изключи релативно сходно систематизиране на силите. Посочи, че това би бил неприятен знак за политиците, които ще трябват да премислят държанието си.

„ Очакваме хората, които са били подвластни, принуждавани или притискани да се провиснал, виждайки, че Борисов не е на власт и че му следва да му бъдат повдигнати обвинявания. Надявам се да дадат гласа си за тези, които могат да трансформират страната “, сподели той.

„ Демократична България “ ще упорства до седмици машините за гласуването да минат самостоятелен одит, с цел да се увеличи доверието в изборите. Според Мирчев машинното гласоподаване ще реши немалка част от проблемите в изборите. „ Нивото на измами и манипулиране на протоколи е толкоз високо, че потреблението на хартиени бюлетини през днешния ден е повече негатив за честността на изборния развой, в сравнение с да оказва помощ “, добави той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР