Снимка Булфото, архивСиндикатите отчитат сериозно повишаване на цените на основните

...
Снимка Булфото, архивСиндикатите отчитат сериозно повишаване на цените на основните
Коментари Харесай

КНСБ: Сериозен скок на цените на основните храни

Снимка Булфото, списък

Синдикатите регистрират съществено повишение на цените на главните храни според националната статистика. Най-голямо е повишаването при хляба и олиото, а разноските на семействата за най-необходимите артикули са нарастнали с 2% за една година. " Близо месец и повече олиото е вдигнато. Хлябът е вдигнат повече от два месеца. За бензина да не приказваме по какъв начин нараства ", споделят консуматори пред Нова телевизия.

Икономистите удостоверяват - растеж в цените на хранителни артикули има, а това натежава най-много на хората с ниски приходи. " Ако разгледаме дребната потребителска кошниците - цените на хляба, на зърнените култури, там има осезателен скок и този скок е за поредна година. Вие знаете, че хлябът е малоценна стока и колкото и да нараства неговата стойност, търсенето е еднно и също.

Хората тъсят самун ", споделя Любослав Костов, стопански специалист на КНСБ. Той добави, че стоките, които нарастват в дребната потребителска кошница, понижават най-много покупателната дарба точно на хората с ниски приходи. През последната година по-съществено повишаване от 4,6% има в образованието. А при финансовите услуги, където влизат и банковите такси, има повишение на цените с над 25% за година. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР