Снимка: Булфото, архивСилно земетресение с магнитуд 7,2 по скалата на

...
Снимка: Булфото, архивСилно земетресение с магнитуд 7,2 по скалата на
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 7,2 до островите Лоялти

Снимка: Булфото, списък

Силно земетресение с магнитуд 7,2 по скалата на Рихтер бе записано през днешния ден югоизточно от островите Лоялти. Те се намират в южната част на Тихия океан, съобщи Ройтерс, като се базира на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Епицентърът на труса е бил на 424 километра източно от Тадин, Нова Каледония, на дълбочина от 10 километър, заяви центърът.

Според Геоложкия институт на Съединени американски щати земетресението е било още по-силно - с магнитуд 7,7.

То бе предшествано от минимум три други труса в региона с магнитуд, вариращ от 5,7 до 6,1, в границите на малко повече от един час.

Американската система за предизвестие за цунами на Съединени американски щати заяви, че е издадено предизвестие за заплаха от приливни талази на Американски (Източни) Самоа. Потенциална заплаха от цунами има и в други региони, в това число Вануату, Фиджи и Нова Зеландия.

Земетресението е станало в далечен регион и не се чака да нанесе обилни материални вреди или да провокира човешки жертви на сушата, отбелязва Ройтерс.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР