Снимка Булфото, архивСеверно-Македонският държавен глава изрази недоволство спрямо българския си

...
Снимка Булфото, архивСеверно-Македонският държавен глава изрази недоволство спрямо българския си
Коментари Харесай

Президентът на Северна Македония за Радев: Необичайно е президент на членка на НАТО да призове службите си спрямо друга държава

Снимка Булфото, списък

Северно-Македонският държавен глава изрази неодобрение по отношение на българския си сътрудник. Президентът на югозападната ни съседка Стево Пендаровски акцентира, че реакцията на президента Румен Радев, който на среща с ръководителите на спецслужбите прикани за навременни ограничения за съответна отбрана на правата на сънародниците ни отвън България, които са изложени на набези единствено поради своето националното съзнание, опонира на главния принцип в интернационалната политика - за невмешателство във вътрешните работи на друга страна, оповестява скопското електронно издание МКД, написа

„ Изключително извънредно е и сигурно отвън вътрешните процедури на Алианса президент на държава-членка на НАТО да призове службите си за сигурност да реагират на хипотетични нарушавания на правата на жителите в друга държава-членка на НАТО ", сподели президентът на Северна Македония СтевоПендаровски в отговор по въпрос на МКД. 

От кабинета на македонския президент обясниха, че Пендаровски не е получавал никаква информация от способените институции за нарушение на човешките права и свободи на македонските жители, единствено тъй като са заявили етническата си принадлежност. 

„ Като страна-кандидатка за участие в Европейски Съюз, ние сме под постоянен мониторинг от Брюксел от години, само че такива случаи не са регистрирани в последния годишен отчет на Европейски Съюз за напредъка ", се споделя в известието.

В понеделник президентът на България Румен Радев организира среща с ръководителите на българските специфични служби, а мотив за нея стана писмото, получено от кабинета на президента от Културен център „ Иван Михайлов “ - Битоля и други жители на Македония, които се разпознават като локални българи.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР