Снимка Булфото, архивСъстоянието на кораба е лошо, коментират специалисти. Три

...
Снимка Булфото, архивСъстоянието на кораба е лошо, коментират специалисти. Три
Коментари Харесай

Кап. Димитър Димитров: Три баластни танка на „Вера Су“ са наводнени

Снимка Булфото, списък

Състоянието на кораба е неприятно, разясняват експерти. Три баластни танка на „ Вера Су “ са наводнени, само че не би трябвало да има заплаха заседналият край Камен бряг транспортен съд да се разцепи, защото прогнозата не е за продължително неприятно време. Това сподели президентът на Европейската конфедерация на асоциацията на морските капитани кап. Димитър Димитров, написа

Прогнозите за неприятното време се сбъднаха, само че макар влошената конюнктура, заседналият транспортен съд оцеля и през тази нощ, съобщи кореспондентът от Варна Йордан Фотев. 

„ Бях на борда на кораба. Той се намира в положително положение. Има наводнени три баластни танка в региона на засядането, а другояче плавателният съд към момента е в устойчиво положение “, твърди морският капитан.

„ Предполагам, че управляващите и притежателят следят кораба непрекъснато. Бяхме поканени с моя сътрудник на борда, с цел да подкрепяме „ Морска администрация “. Тъй като сме част от тази организация за дейности в спешни обстановки, не съм си разрешавал да запитвам капитана на кораба за аргументите за засядането, защото всеки при сходни условия е в стрес и не би дал отговор на въпроса “, добави той.

„ Причината евентуално е навигационна неточност от страна на екипажа. При навигационна немарливост разноските се поемат от застрахователите, а при груба – ситуацията е по-сложно “, изясни кап. Димитър Димитров. 

„ Човекът, който дава отговор за изтеглянето на кораба, би трябвало да направи калкулации за здравината на корпуса, за силите, нужни, с цел да се излезе от засядане, за товарът, който е нужно да бъде свален “, сподели още той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР