Снимка Булфото, архивРуският президент Владимир Путин подписа закон за удължаването

...
Снимка Булфото, архивРуският президент Владимир Путин подписа закон за удължаването
Коментари Харесай

Путин подписа закона за удължаване на Нов старт с пет години

Снимка Булфото, списък

Руският президент Владимир Путин подписа закон за удължаването на контракта Нов старт сред Русия и Съединени американски щати с пет години, оповестяват международните медии, написа.

„ Руският президент Владимир Путин подписа федерален закон за утвърждението на удължаването на съглашението сред Русия и Съединени американски щати “, заяви Кремъл, имайки поради контракта Нов старт.

„ Настоящият федерален закон влиза в действие в деня на формалното му издание “, се добавя в известието.
Договорът Нов старт е последният останал контракт за редуциране на въоръженията сред някогашните врагове по време на Студената война.

Кремъл заяви, че удължаването на контракта „ разрешава да запазим прозрачността и предсказуемостта на стратегическите връзки сред Русия и Съединени американски щати и да подкрепим световната стратегическа непоклатимост “.
По-рано тази седмица съветският парламент поддържа удължаването на съглашението.

Путин внесе законопроекта в двете камари на Народното събрание, откакто организира първия си телефонен диалог с новия американски президент Джо Байдън във вторник вечер.

В послание към Световния стопански конгрес, който тази година се организира виртуално, Путин изрази удовлетворение в сряда от удължаването на контракта и го назова позитивно развиване за понижаване на световното напрежение.

„ Няма подозрение, че това е стъпка в вярната посока “, съобщи Путин.

Русия заяви, че удължаването на Нов старт ще влезе в действие, откакто двете страни разменят дипломатически ноти след завършването на вътрешните процедури.

Договорът, който беше подписан през 2010 година, лимитира до 1550 броя на нуклеарните бойни глави на Москва и Вашингтон, които управляват най-големите нуклеарни арсенали в света.

Споразумението, което би трябвало да изтече на 5 февруари, е считано за рядка опция за компромис сред Москва и Вашингтон, чиито връзки се утежниха доста през последните години.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР