Снимка Булфото, архивПроцентът на положителните проби с коронавирус е сравнително

...
Снимка Булфото, архивПроцентът на положителните проби с коронавирус е сравнително
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: България се стреми към 2-3 място по заболяемост в Европа

Снимка Булфото, списък

Процентът на позитивните проби с ковид е относително идентичен - сред 4 и 6 %. Очевидно е, че има наклонност на повишаване на новооткритите случаи. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия.

По думите му тази наклонност е резултат от всеобщото неспазване на ограниченията.

„ Има отмалялост в обществото от налаганите ограничения и интензивно отвращение да се съблюдават. В света се удостовери, че колкото и да наподобяват елементарни и познати, за момента са единственото, което имаме и в случай че не ги съблюдаваме, следва повишение на заболеваемостта “, уточни Кунчев.

България към този момент се стреми към 2-3 място по заболеваемост в Европа след Швеция и Португалия, подчертава Кунчев.

Той посочи, че забележителен растеж се следи и на Балканския полуостров като цяло.

„ Навсякъде има забележителен растеж, даже в страни като Черна гора, които съвсем се бяха справили с епидемията. Още по-тежко е в Бразилия, Перу, Индия и Съединени американски щати. Не може всичко да се изясни с неспазване на ограниченията. Вероятно в характерностите на самия вирус се появяват качества, които му дават опция да се популяризира по-лесно “, сподели Кунчев.

Той предизвести, че се следи по-леко предаване на болестта и сваляне на възрастта на новорегистрираните позитивни и тези, които подлежат на лекуване.

Близо 30% от случаите на ковид в България към този момент са на лица под 50 години, заяви доцент Кунчев.

" Ние сме изцяло наясно през цялото време, че не можем да спрем разпространяването, това е невероятно при въздушно-капкова зараза ", сподели Кунчев.

Затова той подчертава, че е значимо да няма взривообразно заболяване, както и да пазим рисковите групи. Предстояща грипна зараза може да изтощи здравната система, означи Кунчев.

Доц. Кунчев не изключи вероятността присъствената форма на образование да усили разпространяването на болестта. До момента няма тежка клинична картина на възпитаник, само че е допустимо младежите да я предадат на възрастните. След диалог с просветителния министър Красимир Вълчев той е получил увещание, че се вземат всички противоепидемични ограничения. Сред тях са стерилизация на въздуха и междучасия по друго време.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР