Снимка Булфото, архивПроектът на Национална стратегия за детето (2019-2030 г.)

...
Снимка Булфото, архивПроектът на Национална стратегия за детето (2019-2030 г.)
Коментари Харесай

Социалният министър: Стратегията за детето ще бъде преработена

Снимка Булфото, списък

Проектът на Национална тактика за детето (2019-2030 г.) ще бъде модифициран до реализиране на взаимноприемливи текстове в границите на продължаващото публично разискване. Това сподели общественият министър Бисер Петков, който беше помолен да разяснява продължаващите митинги към плана на документ, оповестява Българска телеграфна агенция. Той напомни, че към този момент беше оповестено от Държавната организация за протекция на детео (ДАЗД) и общественото ведомство, че публичните съвещания не престават до края на май, като задачата е да бъдат признати такива текстове, които да изчистят страховете на някои от родителските организации.

" На този стадий планът на тактика няма да бъде придвижен към приемане от Министерски съвет, а ще се даде опция да продължат полемиките и в разискванията да се преодолеят страховете, които той основава. Ние не споделяме, че непременно тази тактика би трябвало да се одобри, демонстрираме нужната еластичност, вслушваме се в мнението на обществото, в предложенията на родителските организации, по тази причина разискванията не престават. Да се надяваме, че до края на май ще получим градивни оферти ", добави Петков. 

В разискванията ще вземат участие както специалистите, подготвили документа, по този начин и тези, които имат нови оферти по него. Попитан за недоволството към текста за експлицитната възбрана на телесното наказване, министърът сподели, че документът е провокирал бурна социална реакция, само че е значимо да се разбере какво се има поради с него. " Стратегията цели насърчаването на родителите да употребяват такива способи на образование, които не уронват достолепието на децата. Текстът може да претърпи някакви промени, с цел да не се свежда до въпроса дали може родителят да плесне детето си ", сподели още Петков. Р

На въпрос дали са основателни страховете, че обществените служби ще придобият прекалено много права, с цел да лишават деца, министърът сподели, че тактиката не е нормативен документ и той не дава повече права от написаните в Закона за протекция на детето. " Това са ограничения за протекция, планувани в закона, които се ползват в поредност, като отнемането на детето от фамилията е последна мярка и тя се постанова от съда ", увери Петков. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР