Снимка Булфото, архивПричината - допълнителни разходи, както и транспорт на

...
Снимка Булфото, архивПричината - допълнителни разходи, както и транспорт на
Коментари Харесай

От „Сиела Норма” отказват да доставят още машини за вота

Снимка Булфото, списък

Причината - спомагателни разноски, както и превоз на машини до секциите в чужбина
Напрежение преди изборите. От компания „ Сиела Норма ” отхвърлят да доставят още машини поради ниската цена. Това стана ясно на среща в Централната изборна комисия, съобщи Нова.

От „ Сиела Норма ” не могат да изпълнят поръчката за 1 500 спомагателни машини за парламентарните избори през юли в бюджета подложен от ЦИК – 6,5 млн. лева Причината - спомагателни разноски, както и превоз на машини до секциите в чужбина. От компанията обявиха, че в случай че те изпълнят поръчката във въпросния бюджет, загубите ще са доста огромни.

Въпреки това подчертаха, че са подготвени за договаряния, а в случай че поръчката се направи до края на другата седмица, машините ще могат да дойдат до края на юни.

От ЦИК обявиха, че бюджетът от 6,5 млн.лв. е съгласуван с предходни контракти с фирмата-доставчик за предходни избори и би трябвало да бъде задоволителен. Те допълниха, че желаната сума от 15 млн. лева не е по силите на бюджета за идващите избори. От ЦИК допълниха, че все пак ще създадат всичко допустимо за организацията на изборите, даже това да включва да се наложи да потърсят друга фирма-доставчик.

„ Това което ни безпокои е бюджетът, който е доста под опциите. Със сигурност до края на юни могат да дойдат, в случай че поръчката се разпореди през другата седмица. Няма да можем да участваме на тази цена, която е оповестена сега – 6,5 млн. ”, съобщи Веселин Тодоров - шеф на „ Сиела Норма ".

„ Не е казусът в периода, тъй като на въпроса ни, в случай че се обезпечат тези 15 млн., ще се оправят ли в тези периоди, отговорът беше - да. Т.е. въпросът е в цената. Ще търсим вид, при който да организираме изборите с тях или ще търсим различен вид за доставка на спомагателни устройства от различен снабдител ”, сподели представителят на ЦИК Росица Матева.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР