Снимка Булфото, архивПравителството няма потенциал да изкара пълен мандат, заяви

...
Снимка Булфото, архивПравителството няма потенциал да изкара пълен мандат, заяви
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Валери Симеонов каза това, което управляващите си говорят за нас. Мотаем им се в краката и сме кресливи

Снимка Булфото, списък

Правителството няма капацитет да изкара цялостен мандат, съобщи в изявление за БНР политологът проф. Евгений Дайнов, представен от offnews.bg.

Според него митингите от последните месеци са политически, защото желаят оставки или пренареждане на целите на властта или на самата власт.

Проф. Дайнов уточни, че хората стачкуват, тъй като „ им е писнало “, а задачите се разграничават.

„ Да се върнем там, където имаше политика, тъй като алтернативата е феодализъм и феодална принуда, която всички сега търпят. Те против това стачкуват. Когато буржоазията споделя „ Не желая феодализъм “, нормално следва нещо огромно политическо “, разяснява той.

Политологът сподели още, че Валери Симеонов е бил скъп за държавното управление, тъй като нямаше задръжки и споделяше това, което те си приказват между тях.

„ Валери Симеонов имаше доблестта да изговори това, което ръководещите си мислят за жителите – че сме кресливи, че им се мотаем из краката ", добави той.

Според него назначението на Марияна Николова на поста вицепремиер е посочило „ какъв брой в България политиката не е политика “.

„ Политиката е началствуване и се търсят хора за началници. Дали е заловен, слязъл от гората ония с каскета или не – няма никакво значение. Това е знак на това, че политиката в България умира, което е неприятно, тъй като там, където няма политика, има феодализъм “, съобщи проф. Евгений Дайнов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР