Снимка Булфото, архивПоявата на климатика значително улесни живота ни. Той

...
Снимка Булфото, архивПоявата на климатика значително улесни живота ни. Той
Коментари Харесай

За кого и по каква причина климатикът може да бъде опасен? 8 важни факти!

Снимка Булфото, списък

Появата на климатика доста улесни живота ни. Той даже съумя да влезе в категорията на незаменими неща, тъй като в горещите дни с него е доста по-лесно да se живее. Но в случай че мислите, че климатиците са нещо безусловно безвредно, тогава доста бъркате.

Предлагаме ви да разберете за какво непрекъснатата работа в стая с климатик може да бъде рискова за здравето, написа Zdrave.to.

Как работи климатикът

Това е отлично софтуерно знамение, което оказва помощ да избягате от топлината през лятото и да се стоплим през зимния мраз. За страдание, това откритие има редица странични резултати за човешкото здраве, за които може би не знаете.

Дехидратация
Известен факт е, че степента на дехидратация е доста по-висока, в случай че човек е в стая с климатик. Самият той понижава влажността на помещението, което на пръв взор е незабележимо. Тялото стартира да губи вода, тъй като температурата е много ниска, а вие въобще не усещате жадност. Ако работите в такава среда, деликатно следете количеството на употребяваната от вас течност.

Главоболие
Друг противен резултат на въздуха, минал през климатик е появяването на главоболие. Една от аргументите за това е дехидратацията.

Проблеми с дихателната система
Офис чиновниците доста постоянно се оплакват от респираторни признаци: запушен нос, изсушаване в гърлото и носа и даже ринит. Проучванията демонстрират, че 28% от хората, които работят в стая с климатик, страдат от ринит. Но измежду хората, които работят в стая с вентилатор, тази цифра е единствено 5%.

Сънливост
Основната функционалност на климатика вкъщи или на работното място е да охлажда въздуха и да ви ободри. Но резултатът може да е противоположен. Доказано е, че хората, работещи в стаи с климатик, по-често се оплакват от унесеност.

Сърбеж и сухота на кожата
Климатикът е нездравословен за кожата! Прекомерната климатизация, комбинирана с излагане на слънчева светлина, може да провокира сърбеж и изсушаване. Необходимо е да се грижите за непрекъснатото навлажняване на кожата, изключително през лятото.

Астма и алергия
Климатикът надали може да се трансформира в причина за появяването на тези болести, само че може да утежни положението ви. От една страна, тойможе да защищити хората, които са чувствителни към прашец или прашец, само че някои хора се оплакват, че признаците на алергия се утежняват.

Сухи очи
Поради сухия въздух може да се получи сухота и раздразнение на очите, както и зачервяване и зрително увреждане.

Настинка и инфекции
Тъй като климатик изсушават носните пътища, може да раздразни лигавиците. По този метод, тялото ви става уязвим и ви прави по-податливи за вирусите и инфекциите.

Климатиците в действителност могат да бъдат рискови за нашето тяло, само че е малко евентуално да се откажете изцяло от тях. Те са комфортни машини и доста потребни в някои случаи. Но с цел да се предпазите от нездравословното влияние на това знамение на технологията, би трябвало да следвате няколко елементарни правила.

Опитайте се да не седите под директните въздушни потоци, това ще ви помогне да избегнете респираторни болести. Също по този начин се пробвайте да носите облекла от естествени тъкани, които всмукват добре влагата. Това ще резервира мускулите на гърба и врата от инфектиране.

Преди да излезете от офиса, изключете климатика и изчакайте, до момента в който температурата последователно се повиши до тази на открито. Така тялото ще бъде по-лесно приспособено и няма да има внезапна смяна на температурата. Също по този начин наблюдавайте количеството течност, което приемате, с цел да избягнете дехидратацията.

Ако следвате тези елементарни правила, можете да избегнете неприятните последствия и климатикът ще донесе повече изгода, в сравнение с щета.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР