Снимка: Булфото, архивПосолството на Русия в България поиска безвъзмездно и

...
Снимка: Булфото, архивПосолството на Русия в България поиска безвъзмездно и
Коментари Харесай

Посолството на Русия в България поиска безвъзмездно и безсрочно ползване на Паметника на Съветската армия и терена му

Снимка: Булфото, списък

Посолството на Русия в България изиска безплатно и безсрочно прилагане на Паметника на Съветската войска и терена му

От там са предложили да поемат ремонта и подръжката на Паметника на Съветската войска, прочут и като МОЧА. В подмяна получи безплатно и безсрочно прилагане на паметника и терена му. За това заяви икономистът и някогашен народен представител от гражданската квота на " Демократична България " Мартин Димитров във фейсбук.

Това е предложил при започване на тази година регионалният шеф на гр. София Николай Пехливанов, назначен от ГЕРБ, само че пристигнал от редиците на " Атака " (и два пъти неин депутат), в писмо до Министерство на външните работи, Министерство на регионалното развитие, Министерство на културата, Столичната община и ДАНС. 

Игнатов пита Фандъкова чия благосъстоятелност е Паметникът на Съветската войска
След като загатва офертата на Москва, Пехливанов разказва личните си изследвания за собствеността на паметника - проблем, който неведнъж е употребен от ръководещите в Столичната община като опрощение да не бъде отстранен. Любопитно е, че Пехливанов стига до заключението, че паметникът е неподвижен парцел и като подобен би трябвало да му бъде формиран акт като държавна или общинска благосъстоятелност - което би направило допустимо и лесното му премахване.

" В умозаключение ще си разреша да изразя мнението си, че предлагането на Посланика на Руската федерация (Елена Митрофанова бел.ред.) за вдишване на разноските за обновяването и поддръжката на ПСА в София за сметка на Руската федерация е в полза на Българската страна и приемането му не съставлява какъвто и да е политически акт. От тази позиция, реципрочно би било от страна на Българската страна да даде безсрочното и безплатно право на прилагане върху Паметника на руската войска в гр. София на Руската федерация ", написа Пехливанов  (оригиналният правопис е запазен).

Преди дни кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков, в чиито рамки е паметникът, предизвести, че структурата е нестабилна, рискова и се нуждае от ремонт за над 390 000 лева Така данъкоплатците може да за следващ път да платят за паметник на войска, окупирала страната им.

Общинските съветници от " Демократична България " пък предложиха за следващ път ПСВ да бъде изместен в Музея на социалистическото изкуство, като се употребяват към този момент направените поръчки за огромни дарения за процедурата. Те акцентират потребността от ремонт считат, че от юридическа позиция не съществуват спънки за демонтажа и преместването му. А решение за това на Столичния общински съвет има още от далечната 1992 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР