Снимка Булфото, архивПожарът в Благоевград се оказа умишлен. Мъж на

...
Снимка Булфото, архивПожарът в Благоевград се оказа умишлен. Мъж на
Коментари Харесай

Има задържан за палежа на Купола в Благоевград

Снимка Булфото, списък

Пожарът в Благоевград се оказа тенденциозен. Мъж на 43 години от Дупница е арестуван за тенденциозен палеж на пожара в центъра на Благоевград, който унищожи емблематичната постройка " Купола ".

„ Потвърди се информацията, че пожарът е тръгнал от електротаблото, той е резултат от тенденциозен палеж “, заяви за bTV Борислав Ковачки от Районната прокуратура в Благоевград.

„ Лице от Дупница, след скандал в заведението, взема бутилка с бензин и я възпламенява в таблото, след което бяга с персоналния си автомобил. В продължение на 8 часа лицето беше под национално търсене. Заловен към полунощна излизане от българската граница на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ в посока Сърбия “, изясни още Борислав Ковачки.

Мъжът не е престъпно проявен, на 43 години е и има непрекъснато жителство в Англия. „ Доколкото знам, защитата е извадила от заведението конфликтни персони в края на вечерта, не съм бил там, само че знам, че е имало спор и са се заяли с обслужващия личен състав “, уточни и притежателят на заведението – Красимир Цуцаков.

Мъжът е оголен с помощта на записи от камерите на заведението и на общински камери. На хората, чиято благосъстоятелност е потърпевша при пожара, ще се помогне с еднократна финансова помощ, заяви кметът на града Илко Стоянов.

Мъжът ще бъде арестуван за 72 часа за внасяне на непрекъсната мярка задържане под стража. По думите на Георги Пармаков, шеф на пожарната в Благоевград, пожарът е бил извънредно огромен.

„ Разпростря се на огромна повърхност, само че обхвана единствено покрива и не слезе по етажите. По покрива има доста кухи неизползваеми пространства, обшити с изолираност и дърво, покрити от горната страна с ламарина. Наложи се цялата структура да се реже и кърти, с цел да може да се спре огъня. Най-важното е, че няма наранени жилищни здания и няма потърпевши хора “, съобщи Георги Пармаков.  

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР