Снимка Булфото, архивОт утре ПГ на ГЕРБ започва работа по

...
Снимка Булфото, архивОт утре ПГ на ГЕРБ започва работа по
Коментари Харесай

ГЕРБ ще настоява за по-сурови наказания на непълнолетните извършители на тежки престъпления

Снимка Булфото, списък

От на следващия ден ПГ на ГЕРБ стартира работа по промени в Наказателен кодекс, в частта осъществяване на тежки закононарушения от малолетни лица. Това разгласи на брифинг в Стара Загора националният представител от ГЕРБ Маноил Манев, представен от bTV. 

``
реклама

Идеята е лица, които не са навършили 18 години, само че са направили тежки закононарушения, да не могат да се възползват от по-лека присъда единствено поради това, че не са навършили пълноправие.

„ Всяко едно закононарушение се проверява и се назначават експертизи. Ако психиатрическата такава покаже, че причинителят е наясно с това, което е направил и е било в положение да реши какво прави, би трябвало да понесе полагащата му се наказателна отговорност ”, изясни Манев.

„ В случая с убийството в Галиче, причинителят има предишни присъди. Абсурдно е да се мисли, че той не е разбирал действието, което е направил ”, даде образец националният представител.

Подобна наказателна процедура има в Съединените щати, където определяща за размера на наказването при тежки закононарушения е психиатрическата оценка на причинителя, а не неговата възраст, означи депутатът. Отделните щати организират друга наказателна политика, само че на множеството места в обсега ѝ попадат причинителите на съществени престъпления над 13-годишна възраст.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР