Снимка Булфото, архивОт септември догодина пенсионираните в последните 5 години

...
Снимка Булфото, архивОт септември догодина пенсионираните в последните 5 години
Коментари Харесай

Пенсиите, отпуснати от НОИ на бившите военни, полицаи, следователи, съдии, прокурори и служители на специални служби, ще бъдат преизчислени от 1-ви септември

Снимка Булфото, списък

От септември следващата година пенсионираните в последните 5 години военни, служители на реда, чиновници в правосъдната система и специфичните служби ще имат право да изискат преизчисляване на пенсията, в случай че не престават да имат партиди в частните фондове. Голяма част от тези хора към този момент са трансферирали партидите си от частните пенсионни сдружения към Национален осигурителен институт, написа

Така те получават пенсии в цялостен размер. Планираният от страната прозорец за прекачване на пари от частните фондове към Национален осигурителен институт ще важи освен за бъдещите пенсионери от третата категория труд, само че и за към този момент пенсиониралите се от силовите ведомства, правосъдната система, специфичните служби.

Владислав Русев от Управителния съвет на частните пенсионни сдружения разясни:

„ Прозорец, който се отнася за хората, които към този момент имат отпуснати пенсии с понижен коефициент и които още веднъж до юни месец ще имат право да се откажат от обезпечаването си в повсеместен фонд, единствено че при тях наред с тази опция, би следвало да бъде преизчислена редукцията по новия ред. Тоест в случай че при отпущането на пенсията им тя е била понижена с 20%, в този момент тя би трябвало да бъде преизчислена и да бъде понижена единствено с 9, дори при тях ще бъде и с по-малък % ".

От ГЕРБ оповестиха, че ще предложат пенсиите, отпуснати от Национален осигурителен институт на някогашните военни, служители на реда, следователи, съдии, прокурори и чиновници на специфични служби, пенсионирали се от 2017-а насам и които не са прехвърляли парите си от частните фондове, да бъдат преизчислени от 1-ви септември с по-ниския коефициент на редукция. При прекачване на парите държавната пенсия ще е в цялостен размер, само че от фондовете споделят, че това ще е неизгодно за тези млади пенсионери, които не престават да натрупат стаж и след пенсия и поучават да има осведомен избор. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР