Снимка: Булфото, архивОчакваме комплекта документи от прокуратурата за екстрадицията на

...
Снимка: Булфото, архивОчакваме комплекта документи от прокуратурата за екстрадицията на
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Чакаме документите за екстрадицията на Божков

Снимка: Булфото, списък

Очакваме комплекта документи от прокуратурата за екстрадицията на Васил Божков от ОАЕ, разгласи министърът на правораздаването Данаил Кирилов пред публицисти в Народното събрание, написа " Канал 3 ".

На въпрос дали е получил документите от прокуратурата за Васил Божков, които да изпрати в ОАЕ, министърът отговори: " Очакваме комплекта документи. Очевидно е, че прокуратурата има потребност от техническо време да оформи доказателствения материал. Особеността е, че ОАЕ не са се включили към Хагската спогодба за апостилите ".  
  
" Имаме по-сложна като технология процедура за превод и засвидетелствуване на писмените доказателства. Според мен това е повода. Създали сме организация. Имаме подготвеност и при приемане на настояването надлежно ще изпълним процедурата по най-бърз метод, разчитайки и на дипломатическите канали, на сътрудниците от Министерство на външните работи, защото Законът на ОАЕ номер 39 категорично изисква придвижването на такива претенции да бъде реализиране по дипломатически път. Смятам, че българската дипломация до този миг е работила пламенно в тази ситуация щом се е стигнало до бързото задържане на господин Божков в ОАЕ ", изясни Кирилов.
 
Министърът на правораздаването посочи, че прокуратурата ще приготви комплекта доказателства на арабски език. " Така, както е условието на националния закон там. В прокуратурата има интернационален отдел, който има богата процедура по екстрадициите. Тук сме в особения случай, в догадка на реципрочност сме, т.е. на взаимност. Разчитаме на оптимално добросъвестно интерпретиране на българското искане за екстрадиция. Като оттук насетне бихме дали отговор по същия позитивен метод на вероятно искане на ОАЕ за изгонване на посочено от тях лице ", разяснява Кирилов.
 
На въпрос каква ще бъде връзката при спомагателни въпроси, министърът изясни: " Комуникацията е следната – прокуратура – министър на правораздаването, външно министерство, дипломатическа работа, правосъдно министерство на ОАЕ в организационната му форма, в която то е учредено там и респективно изложение на насрещна воля ".
 
Попитан какъв брой време може да отнеме да се изготви настояването за екстрадиция, Кирилов посочи, че от страна на Министерство на правораздаването това няма да е повече от 3 най-много 5 дни. " Ако ме питате за какъв брой време ще чакаме отговор от ОАЕ, тук няма законова норма на интернационалното право, която да урежда някакъв период. Пак споделям връзките са на база реципрочност. Очакваме това да е рационален период ", добави още министърът.
 
Данаил Кирилов посочи, че на него му е служебно известно, че преди към година или година и половина Министерство на външните работи е разкрило дипломатическо посланичество в Абу Даби. " Там имаме дипломати, които са на работа и които са разполагаем да реализират взаимоотношението сред органите на двете страни ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 gugutka (преди 1 минута) Рейтинг: 47270 | Одобрение: 21435 Този глупак ли потегли да целува ръката на тиквата? Добре, че снимаха медиите другояче можеше да се стигне до порно сцена. Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в сай
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР