снимка: Булфото, архивОчаква се да се съберат около 30 души. За

...
снимка: Булфото, архивОчаква се да се съберат около 30 души. За
Коментари Харесай

Акция: 30 души се събират днес в Росенец. Махат тревата от плажната ивица до лятното имение на Доган

снимка: Булфото, списък

Очаква се да се съберат към 30 души. 

За акцията ще бъдат обезпечени мотики, гребла, лопати. 

Акция по унищожаване на тревата от плажната линия до лятното имение обвързвано с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парк “Росенец “ ще се организира през днешния ден по самодейност на Организацията за протекция на българските жители, заяви БНР.

Участниците ще  отстраняват тревата от плажната линия. Активисти алармираха преди дни, че плажът е замаскиран като тревна повърхност и че е импортирана жалба  в Административния съд  против решението на Службата по геодезия в Бургас да впише линията като плаж.

В жалбата до съда проектантът на така наречен " Догансарай " арх. Калин Тихолов оспорва решението за регистриране в кадастъра на линията до парцела като плаж. Според Организацията за протекция на българските жители обаче райграсът на линията е изкуствено засаден, с цел да покаже, че основата на терена не е пясък, а почва. Днес тревата от линията ще бъде почистена, сподели Бисер Русимов от организацията.

" Очакваме сред 20 и 30 индивида да се съберем. Целта на мероприятието е да изкореним и почистим тази тревата, израснала в пясъка, защото съгласно мнението на специалист, тази трева е изкуствено засадена там по отношение на това, че сега се водят каузи тази плажна линия да бъде въведена в профилираните карти като такава, тъй като тя към момента съществува като земеделска земя ", сподели той.  

За акцията ще бъдат обезпечени мотики, гребла, лопати и защитни ръкавици, а отпадъците ще бъдат събрани в чували и изхвърлени от уредниците.

Плажните линии в страната са изключителна държавна благосъстоятелност.  Доскоро в кадастъра територията беше определяна като земеделска земя. Миналото лято от Министерството на туризма задействаха процедура по изменение на статута, с цел да може да се издаде акт за държавна благосъстоятелност.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР