Снимка Булфото, архивНов вид затвор ще има в България. Затвор

...
Снимка Булфото, архивНов вид затвор ще има в България. Затвор
Коментари Харесай

В България вече ще има затвор без решетки

Снимка Булфото, списък

Нов тип затвор ще има в България. Затвор без решетки и битови условия- оптимално близки до домашните. Оказва се, че това е допустимо и то в България. За 20 години над чертожната дъска, проектант Божидар Хинков за пръв път се сблъсква със задачата да проектира затвор. „ Всяка задача е лесна за планиране, когато свършиш сложната работа за изследването какво е належащо ", споделя арх. Божидар Хинков, архитект на пандиза, написа.

Проектът се ражда бързо поради ясните и безапелационни условия какво би трябвало да има в един затвор: „ Връщането на нормалността и основаването на оптимално действителна, близка до естествената, житейска среда, това е водещият детайл ", показва архитектът. Така в първият от половин век насам затвор у нас прозорците ще са без решетки. А килиите няма да имат нищо общо с добре познатите пространства. Зала с видеонаблюдение ще подсигурява сигурността и на лишените от независимост, и на надзирателите.

„ В планувания затвор се възнамерява да бъдат настанени 400 лишени от независимост, при двойно настаняване. В едно спално помещение да има до двама лишени от независимост ", съобщи гл. комисар Ивайло Йорданов - шеф на Групово дело „ Изпълнение на наказванията ". Макар и с положителни битови условия съгласно стандартите на местата за отнемане от независимост, досегашните килии ще останат в предишното най-късно през 2024 година, когато се допуска, че ще бъде подготвен най-новият затвор в България. Той ще бъде друг и с още нещо - в него ще се образоват надзиратели. В тримесечен курс, опит ще събират както напълно начинаещи в специалността, по този начин и хора с дълготраен стаж.

„ Във връзка с огромното текучество, което е сега в системата и потребността от осъществяване на курсове - сега се организират курсове по места в пандизите, което не е най-удачният вид, защото преподавателите се откъсват от работния развой ", показва Ивайло Григоров, „ Връзки с обществеността " на плана. Новият затвор няма да бъде опция на Централния софийски, тъй като потенциалът му е по-малък, споделят от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията ": „ Предвидените средства са в размер на 17 милиона и половина евро....Този затвор ще е очакван да бъде главен корпус, в който ще се извършват присъди с по-голям размер - до 30 -годишни присъди ". Парите идват по линия на Норвежкия финансов механизъм. Освен този, различен чисто нов затвор на този стадий не се планува да се строи. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР