Снимка Булфото, архивНещата вече са такива, че дори средните доходи

...
Снимка Булфото, архивНещата вече са такива, че дори средните доходи
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Вече дори средните доходи не са достатъчни за една издръжка

Снимка Булфото, списък

Нещата към този момент са такива, че даже междинните приходи не са задоволителни за една прехрана. Необходимост от детски надбавки имат хората с доста ниски и междинни приходи. Богатите българи нямат потребност от тях. Това мнение изрази някогашният обществен министър Лидия Шулева, съобщи

Тя счита, че би трябвало добре да се намерения по какъв начин да се работи и по отношение на пенсиите.

„ Факторите, които въздействат на парите във втория пенсионен дирек са прекомерно доста. От една страна тези финансови схеми се вършат за дълъг интервал от време – нормално 40 години, колкото е трудовият стаж. Когато е въвеждана тази система се е считало, че 20 години са добър период, само че се оказа, че те са белязани от две рецесии и срокът не е задоволителен да се компенсират неравномерностите в доходността, която се получава ", изясни тя.

Шулева предвижда, че при втория дирек ще се получат за първата кохорта по-ниски пенсии.

Трудно ще се реализира доплащане от страната, допуска още тя.

" Капиталовите схеми значат пари, които са там, само че когато парите ги няма, а тях ги няма поради това, че вноската е доста ниска, те няма от кое място да дойдат. Наистина не би трябвало да се постулира нещо, което е било преди 20 година, да се постулира през днешния ден. Повдигат се минималните пенсии, само че сега междинните пенсии са 30% от осигурителния приход. Това смачкване на междинните пенсии е извънредно огромен проблем, за който не се приказва ", разяснява още Лидия Шулева.

" Има едно решение пенсията от Национален осигурителен институт да бъде понижена с 20%, което е незаслужено. Това понижение визира целия интервал на застрахователен стаж, тези хора ги ощетяват за половината от времето, в което са внасяли цялостна вноска. Пенсията, която хората получават от Национален осигурителен институт, се образува от 33% дотация на страната. Така страната взе участие като застраховател. Когато се пресмята този %, тази дотация се отстранява и внезапно тези хора, родени след 1959 година се ощетяват от тази вноска на страната ", изясни също някогашният обществен министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР