Снимка: Булфото, архивНападателят от новозеландския град Крайстчърч, 29-годишният австралиец Брентън

...
Снимка: Булфото, архивНападателят от новозеландския град Крайстчърч, 29-годишният австралиец Брентън
Коментари Харесай

Нападателят от Крайстчърч бе осъден на доживотен затвор без замяна

Снимка: Булфото, списък

Нападателят от новозеландския град Крайстчърч, 29-годишният австралиец Брентън Тарант, бе наказан на пожизнен затвор без подмяна, съобщи Ройтерс.

Тарант, който лиши живота на 51 мюсюлмани при една от най-кървавите стрелби в историята на Нова Зеландия, призна, че е умъртвил 51 души и че се е опитал да убие 40 при осъществената от него офанзива против две джамии в Крайстърч предходната година, написа Novini.bg.

Съдия Камерън Мандър съобщи през днешния ден в Крайстчърч, че доживотният затвор не е задоволително наказване за Тарант.

" Твоите закононарушения са толкоз ужасни, че даже и да си в пандиза до гибелта си, това за теб няма да е задоволително наказване ", съобщи Мандър, постановявайки присъдата против Тарант.

" Доколкото мога да преценява, ти си лишен от каквато и да било емпатия във връзка с жертвите си ", сподели още съдията.

Прокурорите по делото обявиха по-рано пред съда, че задачата на Тарант е била да всее боязън в хората, които възприема като нашественици и че деликатно е възнамерявал нападенията против двете джамии, с цел да може да отнеме живота на оптимално огромно количество хора.

Тарант съобщи, че не се опълчва на настояването на обвиняването за постановяване на присъда пожизнен затвор без подмяна.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР