снимка Булфото, архивНа 30-годишния И. И. с обвинение за причиняване

...
снимка Булфото, архивНа 30-годишния И. И. с обвинение за причиняване
Коментари Харесай

30-годишен се изправя пред съда във Варна след като преби приятелката си и причини смъртта ѝ

снимка Булфото, списък

На 30-годишния И. И. с обвиняване за причиняване на гибелта на негова другарка в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета. Това оповестиха от Окръжна прокуратура-Варна, която към този момент е внесла обвинителния акт в съда.

Обвиняемият и потърпевшата се познавали от дълги години, като в последните 4-5 от тях живеели дружно на квартира в гр. Варна. На 09.03.2020 година отишли на посетители на собствен другар, очевидецът А. М., който чествал рождения си ден. Употребили алкохол. В един миг обвиненият почнал да псува и наскърбява потърпевшата. Ударил я с ръка в главата. Жената паднала на земята, а той почнал да я рита по цялото тяло. Домакинът се опитал да го спре, само че също бил ударен от И., заради което се обадил на телефон 112 и изискал да пристигна полиция. Въпреки молбите на приятелката си, обвиненият траял да я рита. Преди идването на полицията прекратил експанзията и напуснал мястото на престъплението. Органите на реда разговаряли с потърпевшата, която се оплакала от мощни болки в гърдите. Не след дълго и тя си отишла.

Свидетелят М. посетил неведнъж в идващите дни квартирата на обвинения и приятелката му, като тя траяла да се оплаква от болки в гърдите, без да потърси здравна помощ.

На 05.04.2020 година М. за следващ път отишъл в дома им. Жената била в извънредно тежко положение – не можела да диша и да върви от болки. С такси тримата отишли в МБАЛ „ Света Анна “ на обзор в незабавното поделение. Пострадалата била приета в болница, само че макар извършеното лекуване към 20.30 часа на същия ден умряла.

В хода на почналото следствие, надлежна съдебномедицинска експертиза открила естеството на гибелта й и директната връзка на леталния излаз с нанесения от обвинения побой, предизвикал й, самичък по себе си междинна телесна щета.

На И. И. е повдигнато обвиняване за закононарушение по член 124 ал.1 предложение 2 от Наказателен кодекс, за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета, наказуемо с отнемане от независимост от две до осем години. Обвиняемият не е предвиждал настъпването на съдбовния резултат от действието си, само че е могъл и е бил задължен да го планува. Считано от 10.04.2020 година той е арестуван под стража. Предстои разпоредително съвещание по делото.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР