Снимка Булфото, архивЛидл България изтегли от пазара количествата от продукт

...
Снимка Булфото, архивЛидл България изтегли от пазара количествата от продукт
Коментари Харесай

Лидл обясни за отровните български червени ябълки

Снимка Булфото, списък

Лидл България изтегли от пазара количествата от артикул червени ябълки, в които е засечен нездравословен за здравето пестицид. От компанията обаче внесоха изясненост за случая. Ето какво се споделя в формалното мнение: Във връзка с появилите се изявления със заглавие „ Отровни български червени ябълки заляха магазините “, бихме желали да заявим, че изказванието за отровни ябълки не е правилно и не дава отговор на действителната обстановка. В допълнение изричаме и своето неразбиране за какво проблем, завършен преди една седмица, се показва като протичащ се сега.

Изтеглянето на количества алена ябълка е извършено в понеделник предходната седмица (20.08.2018 г.), като е подхванато само като превантивна мярка, доколкото няма непосреден риск за здравето на потребителите. Лидл България има доста прецизни политики и процедури във връзка с надзор на качеството и отбрана на потребителите. В тази връзка компанията изследва в самостоятелни упълномощени лаборатории плодовете и зеленчуците, които предлага, за над 500 пестицидни остатъка. Ако проучванията покажат резултат отвън нормите, съответните количества изобщо не стигат до консуматори или се изтеглят от филиалната мрежа неотложно.

В съответния случай става въпрос за артикул, при който са регистрирани повишени нормативни предели в една единствена партида, само че за предварителна защита и отбрана на нашите консуматори е изтеглено цялото количество артикул от съответния снабдител и са осведомени съответно всички заинтригувани страни – както способените институции, по този начин и потребителите. Тази стъпка е следващото доказателство за отговорността на Лидл България във връзка с качеството на продуктите и грижата за потребителите.

От стъпването си в България компанията е доказвала неведнъж и продължава да потвърждава с всички свои дейности, че е виновна, транспарантна и постоянно работи с грижа и мисъл за потребителите и обществото. Приемаме сходни изявления, съдържащи открояващи се неточни квалификации и оповестени една седмица откакто тематиката е съответно адресирана и са подхванати всички вероятни ограничения, като съзнателно всяване на боязън измежду потребителите и опит за уронване на престижа и положителното име както на Лидл България, по този начин и на българските производители.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР