Снимка Булфото, архивКоледните добавки от по 40 лева, които ще

...
Снимка Булфото, архивКоледните добавки от по 40 лева, които ще
Коментари Харесай

Ето откога започват да изплащат коледните добавки

Снимка Булфото, списък

Коледните добавки от по 40 лв., които ще получат 1 200 000 пенсионери, ще стартират да се изплащат по график от 7 декември. Това разгласи в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия общественият минисътър Бисер Петков. Той заяви още, че след седмица всички, които получават целеви помощи за отопление, ще получат по 100 лв. в допълнение за огрев поради повишените цени на дървата, въглищата и газа. Така съгласно него ще се тушира ценовото нарастване и на други артикули и услуги, написа Пик.

На съответните претенции държавното управление излиза с съответни решения, акцентира министър Петков. И тъкмо тъй като 2 милиона българи живеят в беднотия, в бюджета за 2019 година се залага растеж на обществените разноски. От 510 лв. да вземем за пример минималната работна заплата ще стане 560 още от януари. Предвиждат се и 40 милиона повече за целеви помощи за отопление. Тези 50 % повече или 80 милиона лв. ще отидат 200 000 души, които и в този момент получават по 74 лв., с цел да не стоят на студено. Предвиден е и растеж към траншовете за общините. Други 260 милиона са планувани за разнообразни обществени активност.

Бисер Петков не пропусна да разяснява и настояванията на протестиращите майки, като съобщи, че огромна част от настояванията им към този момент са задоволени. На второ четене е минал Законът за хората с увреждания. Предстои да се гледа планът на закона за персоналната помощ, импортиран от омбусмана Мая Манолова. 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР