Снимка: Булфото, архивКметът на Провадия инж. Жоро Илчев разкри пред

...
Снимка: Булфото, архивКметът на Провадия инж. Жоро Илчев разкри пред
Коментари Харесай

Кметът на Провадия: Огромно парче скала се е срутило и е засегнало ограда на къща

Снимка: Булфото, списък

Кметът на Провадия инж. Жоро Илчев разкри пред Радио Варна, че голямо парче канара се е срутило в града в неделя и е засегнало ограда на къща. За благополучие няма жертви и потърпевши хора.

Още в същия ден, скалната отломка е била отстранена, а до края на тази седмица ще бъдат възобновени и материалните вреди. Кметът напомни, че това не е първият случай на сриване на скални маси в региона. Цялостното укрпване на скалите обаче ще отнеме време и финансови средства, които не са по силите на Община Провадия. Затова се търси помощ от страната.

„ Изготвихме незабавен отчет за случая и го депозирахме на 19 януари до Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. Очакваме да получим финансова помощ за очистване на тези свлачища ”, разяснява инж. Илчев и добави, че размерът на средствата ще бъде избран след оглед на профилирана комисия. Той чака да има резултат в границите на идващите два месеца. 

Вече има направен план и за ремонт на Западния скален венец, при който рискът от сривания е най-голям.

„ Тези скални венци са от компетенцията на Министерството на земеделието и горите и от тях зависи реализацията на плана ”, сподели още кмета. По думите му, за него са нужни над 2 милиона лв.. 

Подробностите чуйте от диалога на Иван Барбов с кмета на Провадия инж. Жоро Илчев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР