Снимка: Булфото, архивКато посегателство върху парламентаризма определиха от ДПС намеренията

...
Снимка: Булфото, архивКато посегателство върху парламентаризма определиха от ДПС намеренията
Коментари Харесай

ДПС срещу рязането на заплати: Това е посегателство върху парламентаризма

Снимка: Булфото, списък

Като посягане върху парламентаризма дефинираха от Движение за права и свободи желанията на болшинството да накаже отсъстващите депутати с лишаване на заплатите им посредством промени в Правилника на Народно събрание, оповестява " Канал 3 ".

" Това е безусловно посягане върху Народното събрание. Парламентаризмът не е това, както си мислят някои, натискане на копчета и обслужващ личен състав ", отсече зам.-председателят на ПГ на придвижването Йордан Цонев. Той напомни Конституцията, в която има текст за свободната воля на депутатите.

Движение за права и свободи не харесва нито един от плановете. " И никой план няма да подкрепим ", посочи Цонев. Припомняме, че с изключение на последните оферти за ампутиране на депутатски заплати, когато избраниците не вървят на работа, импортирани от НФСБ, бяха предшествани от промени в Правилника, инициирани от Българска социалистическа партия в посока на понижаване на заплатите и тяхното заледяване. Предложения за кворума пък имат от Вътрешна македонска революционна организация и ГЕРБ, само че всички те отлежават още от предходната година. Идеята на ръководещите да отрежат заплатите на отсъстващите без опрощение народни представители пък бе предизвикано от напускането на социалистите и обстоятелството, че даже и тогава въпреки всичко ще получават 1/3 от възнаграждението си без да идват на работа.

" Зачестиха похищенията върху парламентаризма, в това число и по битово-организационни и финансови въпроси. Време е да се замислим. И аз ви приканвам да излезем от това дребнотемие и да помислим какъв вид страна желаеме да имаме ", съобщи Йордан Цонев.

По думите му всеки опит Народното събрание да бъде трансфорат в прислужник на някого е във щета на жителите и страната. " Оставете кой какво приказва за възнаграждение и така нататък Никой не приказва за същинската работа, която би трябвало да прави Народното събрание, никой не приказва за качеството на законите ", заключи Цонев.

" Никой не приказва, че се занимаваме с дневен ред, чиято задача е единствено да запълни времето. и това го прави ръководещото болшинство - да не би да вкара някой законопроект, който да скапе така и така скапания им политически брак с националистите ", обърна внимание депутатът от Движение за права и свободи.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР