Снимка Булфото, архивИвайло Мирчев от Демократична България каза пред :

...
Снимка Булфото, архивИвайло Мирчев от Демократична България каза пред :
Коментари Харесай

Йвайло Мирчев: Служебното правителство влиза в един корупционен батак. Няма да участваме в служебния кабинет

Снимка Булфото, списък

Ивайло Мирчев от " Демократична България " сподели пред: " Служебното държавно управление влиза в един корупционен батак, в система, пропита с измами ".

" На този длъжностен кабинет ще му е мъчно. Редно е да му се даде интервал на нахлуване, да им се даде време на министрите, с цел да схванат къде са. И по-късно да изсипваме рецензиите, в случай че има такива ".

По думите на Мирчев главната задача на всяко служебното държавно управление е да организира почтени и транспарантни избори, съответно на това обаче задачата му е и да стартира следствието и да покаже " уродливите практики " в покупко-продажбите на ръководството на Бойко Борисов.

Той беше безапелационен, че " Демократична България " по никакъв метод не взе участие в служебния кабинет, като посочи, че министърът на стопанската система Кирил Петков е бил измежду създателите на " Да, България ", само че от няколко години не е към този момент във групировката.

Според Ивайло Мирчев задачата на ГЕРБ е да бъде опетнено държавното управление, формирано от президента Румен Радев. 

" Това държавно управление би трябвало да откри какво става с парите от хазарта на Васил Божков и за какво не са влизали в държавния бюджет.... Божков и Борисов бяха ортаци. Божков беше оставен в Комисията по хазарта да прави каквото изиска, беше му разрешено да не си заплаща хазартните такси. И за това нещо би трябвало да дава отговор някогашният финансов министър на Борисов Владислав Горанов ", разяснява Мирчев. Той даде образец и с " Автомагистрали " и покупко-продажбите, сключвани от кабинета " Борисов 3 ".

Ивайло Мирчев акцентира, че разкритията за корупционните практики на държавното управление на ГЕРБ би трябвало да бъдат бързо показани пред обществото, с цел да могат хората да преценяват за кого да гласоподават на 11 юли.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР