Снимка Булфото, архивИмето на Божков е замесено в нов скандал

...
Снимка Булфото, архивИмето на Божков е замесено в нов скандал
Коментари Харесай

Служебният спортен министър: Фирма, свързана с Божков от Магнитски е печелила редовно пари от поръчки на тотото

Снимка Булфото, списък

Името на Божков е забъркано в нов скандал с източване на средства, стана ясно от думите новият състезателен министър. 

Българският състезателен тотализатор е бил в неприятно финансово положение през последните години. Това установи служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов в доклад на активността си досега. Той цитира данни от вътрешния одит, който обгръща интервала от 2016 година до първото тримесечие на 2021-ва в това число, написа

До 2019 година финансите на тотото са били влошени, то е било на загуба. По неговите думи, като една от аргументите за това би трябвало да се преглеждат повишените средства, заделяни за спорт към Министерството на младежта и спорта.

Кузманов добави, че вършат усещане разноските за външни услуги и добави, че доста от тях са били печелени от консорциума „ Галоа “, в който влизат компаниите „ Декарт “ и „ Ай Си Ес “, или единствено от „ Декарт “, в която съсобственик е Васил Божков. Той към момента се укрива в Обединените арабски емирства, а „ Декарт “ попадна в листата „ Магнитски “.

„ Ако не беше излязъл този закон, министерството още нямаше да има електронен автограф, с който да ревизира “, вметна той.

Допълнително служебният министър упрекна предшественика си Красен Кралев, че едновременно държавното управление, на което е бил член, се е борило с Божков и против него е имало повдигнати обвинявания от прокуратурата, а той от своя страна е имал договорни връзки с него.

„ Нещата стартират да получават престъпен тип за някои действия в министерството. Фалове и вреди са нанасяни на страната “, заключи Кузманов.

На въпрос дали ще има лични последици, министърът изясни: „ Има процедури по промяната на бордове в сдружения, ще чуете детайлности до няколко дни. “

Подробности от Андрей Кузманов - в звуковия файл.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР