Снимка: Булфото, архивИлиана Раева написа трогателна история във фейсбук за

...
Снимка: Булфото, архивИлиана Раева написа трогателна история във фейсбук за
Коментари Харесай

Илиана Раева: Японци пяха “Мила Родино”

Снимка: Булфото, списък

Илиана Раева написа трогателна история във фейсбук за отношението, което са срещнали в Япония тя и гимнастичките ни.

Ето и разказът й:

" Японци пяха “Мила Родино ”
Онлайн среща с жителите на Мураяма
Вчера имахме онлайн среща с жителите на град Мураяма. Там организирахме лагерите си през този олимпийски цикъл 4 години. Изцяло на техни разноски. Бизнесмени от Мураяма и Токио поеха разноските за самолетни билети, храна, хотел и зала за тренировки. 
Мураяма е малко и доста китно японско градче с изключителни хора. През годините те доста обикнаха девойките. Тази година на лагера преди олимпиадата още веднъж демонстрираха невероятната си обич към нас. Бяха станали в 4 сутринта, с цел да ни изпратят. Имаше и бебета с тях и доста дребни деца. Всеки държеше българско знаме и плакати с надписи за победа на олимпиадата. Гледах и не можех да допускам по какъв начин са събудили бебетата и дребните деца, с цел да дойдат да ни изпратят за Олимпиадата…
В момента сме в Ичикава, предградие на Токио. Вчера направихме онлайн среща с тях. Пак всички бяха с български флагове и ни поздравяваха на български. Задавахме си въпроси, разказвахме им, те ни разказваха къде са гледали олимпиадата, какъв брой са плакали, че сме олимпийски шампиони…
В един миг ни помолиха да станем и желаеха всички дружно да изпеем българския химн. Държаха листчета с написания текст на химна ни и всички дружно запяхме “Мила Родино ”…
Симона беше до мен. Погледнахме се и двете показахме настръхналите си ръце от неописуемо неспокойствие. Гледах монитора, по какъв начин тези хора пееха българския химн, пеех дружно с всички и си споделих, какво претърпявам сега - АПОТЕОЗ!!!! 
Накрая се поклонихме едни на други и бурно ръкопляскахме. 
Истински осъзнавах какво сме за тези хора, възрастни, които бяха облекли българските флагове. Осъзнавах, къде бяхме издигнали България в техните очи, сърца и души…. Осъзнах ясно какво бяхме създали за България. 
Накрая взех микрофона и им споделих: А в този момент ви поканвам да изиграете с нас едно българско хоро, тъй като сме ви учили и знаете да играете хоро. Те всички скочиха и дружно, на стотици километри едни от други играхме българско хоро. И отново ръкопляскахме и се смеехме. Там беше и техния кмет, който сподели толкоз благи думи…. 
Стефани стана и сподели: “мили мои баба и дядо… доста ви обичам ”, тъй като в една от годините беше определила една стара двойка за нейни баба и дядо…. И те радостно започнаха да ръкопляскат. Всички започнахме да ръкопляскаме. Стана един възрастен мъж и сподели: “ Помните ли на какъв брой неща ви научихме? Как да обличате кимоно, по какъв начин се чупят дини, по какъв начин се прави икебана? ”
Беше доста прочувствена онлайн връзка…
Обичам същински Япония, само че към този момент знам сигурно, че и Япония същински обича България! "



Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР