Снимка: Булфото, архивИкономия от 24 лева погубва пациент преди 4

...
Снимка: Булфото, архивИкономия от 24 лева погубва пациент преди 4
Коментари Харесай

Пациент губи живота си заради икономия от 24 лв.

Снимка: Булфото, списък

Икономия от 24 лв. погубва пациент преди 4 години в Университетската болница по ортопедия в Горна баня, оповестиха от Българската асоциация за протекция на пациентите, написа Монитор.

Роднините водят те жки каузи поради гибелта на 41-годишния Деян Тутов.

Пациентът е бил приет в болница в болничното заведение за планова интервенция за премахване на образувание на лявото коляно. Един от докторите изяснява на него и околните му, че интервенцията не е комплицирана.

Но настъпили затруднения – Деян Тутов е имал разширени вени, които били доста дълбоки и не се виждали. Лекарите не създали на пациента ангиографско проучване, не му вливат и нискомолекулярен хепарин, който е антисъсирващо средство. След интервенцията Туртов умира.

Горнобанските лекари описват пред организацията по медицински одит, че пациентът е умрял в резултат на наслада от изписването, което шокирало околните. 

Повече от четири години роднините на Туртов и Българската асоциация за протекция на пациентите водят каузи против лечебното заведение.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР